Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Des de la unitat d´organitzacions, partits i persones a títol individual, des d’aquest país, on només decideix el capital financer que és capaç de modificar la constitució en un cap de setmana, des de aquest país en lluita contra les polítiques d’exclusió social i per la nostra sobirania, volem mostrar tot el recolzament a aquest procés que avui dona el mandat popular a Nicolas Maduro com candidat a la presidència de la República Bolivariana de Veneçuela. El poble veneçolà sabrà guiar i aprofundir la seva Revolució Bolivariana iniciada pel President Hugo Chàvez


“Hi ha una albada en el Planeta i es veu per tot arreu, per Amèrica Llatina, per Àsia, per Àfrica, per Europa, per Oceania, vull ressaltar aquesta visió d’optimisme per enfortir la nostra consciència i la nostra voluntat de batalla per salvar el Món i construir un món nou, un món millor.” Fragment del discurs del President Hugo Chàvez a l’ONU el 2006.

El 14 d´abril estan convocades eleccions presidencials a Veneçuela. L’ofensiva mediàtica contra la proposta bolivariana, s’ha aprofundit i no dubtaran a recórrer a qualsevol maniobra amb l’objectiu d’enterbolir-les. Aquestes eleccions es presenten com una veritable batalla política, no només per aquest país i el continent, també per a la resta del món. Es una batalla pel dret a decidir i en defensa del Socialisme del segle XXI.

El llegat de Chàvez és incalculable, multifacètic i transcendeix fronteres històriques i geogràfiques. Va promoure una transformació política, econòmica, moral, ciutadana, i cultural que va col•locar de nou el socialisme en l’ordre del dia a escala internacional. Va impulsar a la Veneçuela Bolivariana, un model de democràcia participativa, on el poder polític està en permanent diàleg amb el seu poble i subordinat a ell. Va utilitzar el petroli com a eina de desenvolupament nacional, de solidaritat i de posicionament geopolític a Amèrica Llatina, rescatant la “Patria Grande” de Simón Bolivar. Va desenvolupar relacions comercials de respecte mutu entre els països emergents i els països del Tercer Món, que permetran la creació d’un model multipolar anticapitalista. Va eradicar l’analfabetisme i va fer de la salut l’educació i la seguretat social drets universals, va crear centenars de milers de llocs de treball, va edificar centenars de milers d´habitatges socials, va augmentar el poder adquisitiu de la població i va deixar un país amb un creixement econòmic de prop del 5%. No obstant, la seva victòria més significativa és haver transformat la consciència i el coneixement de la ciutadania veneçolana donant-li un paper protagònic i actiu en la política nacional i internacional.

Volem manifestar més que mai, el nostre recolzament a la revolució i la constitució bolivariana, de la qual es va dotar de manera participativa i majoritària el poble de Veneçuela. Durant el procés constituent el projecte de nova constitució va ser debatut durant un any en totes les organitzacions socials de base i aprovat en referendum per el poble veneçolà. Cap altra voluntat, més que la seva, torçarà el camí que s´ha proposat: la participació democràtica vers el socialisme, aprofundint la revolució.

Aquesta Revolució és obra dels que en el “Caracazo” es varen alçar el 27 de febrer de 1989; dels que rescataren el seu president electe de les mans dels colpistes aquelles jornades del 11 al 13 de abril de 2002; dels que enfrontaren l´atur petrolier promogut per l’oligarquia i les organitzacions que li eren afins i van guanyar la batalla del referèndum revocatori i una darrera altre totes les eleccions. En aquest camí vàrem aprendre i avui som multitud.

Des de la unitat d´organitzacions, partits i persones a títol individual, des d’aquest país, on només decideix el capital financer que és capaç de modificar la constitució en un cap de setmana, des de aquest país en lluita contra les polítiques d’exclusió social i per la nostra sobirania, volem mostrar tot el recolzament a aquest procés que avui dona el mandat popular a Nicolas Maduro com candidat a la presidència de la República Bolivariana de Veneçuela.

¡CHÁVEZ VIVE, LA LUCHA SIGUE!
NICOLAS MADURO PRESIDENT!
SOM ALEGRIA, SOM MAJORIA, TOTES SOM CHÁVEZ !

Barcelona, 13 de abril de 2013Signen:


ASSEMBLEA BOLIVARIANA DE CATALUNYA,
Asociación de Cubanos en Cataluña “José Marti”,
L’Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador - Barcelona (AEPCFA),
Ateneu Rebel,
Ateneu Roig,
Brigada Catalana Veneçolana“Alí Primera”,
Brigada Rubén Darío,
Brigada Vallesana Simón Bolivar BVSB,
Candidatura d´Unitat Popular (CUP),
Casa de Nicaragua,
CASA Néstor Kirchner Barcelona,
Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona,
Casal de amistad con Cuba de Badalona,
Casal d´Amistat Català-Cubà Jose Martí de Rubi,
Casal d’Amistat Catalano-Cubana de Terrassa,
Casal Popular La República de La Llagosta,
Central de los Trabajadores de la Argentina (CTA) – Barcelona,
Colectivo Maloka,
COBAS – Catalunya,
Comité Bolivariano de Terrassa,
Comité de Solidaridad Sandinista de Catalunya,
Casa Sandino de Barcelona,
Casal de Cuba de Sabadell,
El Militant,
En Lluita,
Entrepobles,
EUiA (Esquerra Unida i Alternativa),
Fundació L´Alternativa,
Intersindical-CSC,
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Joves Comunistes,
La Guerrilla Comunicacional,
Movimiento Evita Exterior,
Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC),
Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC),
PSUCviu,
Retruco - Solidaridad con Argentina,
Revolta Global - Esquerra Anticapitalista,
Sindicat d´Estudiants,
Socialisme 21,
Treballem per Cuba Treballem per Boyeros,
Xarxa Socialista Unificada de Catalunya (XSUC).