Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Des del PCC exigim que s’aturi aquest projecte i es buidi el magatzem

El PCC considera que els governs tant socialdemòcrates ( el projecte Castor va ser acceptat pel Zapatero) com de dretes ( ha estat Rajoy qui l’ha executat), amb projectes el magatzem submarí de gas “Castor” posen en perill al territori i a les persones per seguir donant benefici a les grans empreses extractivistes ( en aquest cas ACS de Florentino Perez). En nom d’aquest guanys per uns pocs, i sense escoltar les veus científiques que posaven en qüestió actuacions tant delicades, es força la Natura fins el punt de provocar terratrèmols. Des del PCC exigim que s’aturi aquest projecte i es buidi el magatzem, exigim que sigui la mateixa empresa que s’han beneficiat que carregui amb els costos i exigim als governs que a l’hora de planificar infraestructures tinguin en compte els límits del territori, la necessitat cada cop més urgent d’un canvi de model de producció i consum, la urgència d’impulsar un nou model energètic basat en les renovables, i l’obligació d’aplicar el principi de precaució, i no el del benefici ràpid i insensat.

Posats en contacte amb experts sobre la matèria, el geòleg olotí i activista en defensa del territori Llorenç Planagumà manifesta:
“El que esta succeint era totalment previsible. Emmagatzemar gas al subsòl augmenta la pressió interna i promou la sismicitat. El procés no és molt diferent al que es produeix en una erupció volcànica: la pressió del magma i dels gasos provoca terratrèmols als voltants. A Catalunya tenim també un projecte similar per aprofitar les mines de Súria. Aquestes actuacions s’han de descartar totalment”