Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El MUCE fa una crida als professionals de l'educació, a les famílies i als estudiants a participar en la vaga del dia 24 d'octubre contra la LOMCE i les retallades i per revisar la LEC
La comunitat educativa de Catalunya, en defensa de l'educació pública: ni LOMCE, ni retallades



El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) fa una crida als professionals de l'educació, a les famílies i als estudiants a participar en la vaga del dia 24 d'octubre, en les mobilitzacions, protestes, i manifestacions previstes contra la LOMCE i les retallades que posen en risc la infància i la cohesió social, així com també es fa necessari revisar tant la LEC en la manera en què s'està aplicant.

El principal objectiu del MUCE és vetllar i defensar l'educació pública i la seva qualitat, perquè estimem l'escola pública, perquè estem fermament convençuts i convençudes que l'educació pública és un dels pilars fonamentals en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa.

Per això rebutgem absolutament tant les polítiques de retallades a l'educació com la normativa que vol desplegar la LOMCE, que, lluny de millorar el funcionament de l'escola pública, posa en qüestió valors fonamentals i és contrària a l'esperit i a les formes de l'educació pública i de l'escola catalana.

Perquè no podem quedar indiferents a una convocatòria com la del dia 24 d'octubre, una convocatòria estatal, on tota la comunitat educativa -des de preescolar fins a universitat- està cridada a defensar una escola pública i de qualitat al servei de la societat. Defensem l'educació, la cultura i la llengua catalana, lluitem per la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el dret a l'educació.

El MUCE ens dirigim a la ciutadania per demanar ajuda, compromís i col·laboració participant en la mobilització ciutadana del 24 d'octubre donant suport a aquesta jornada de lluita manifestant-nos en defensa l'educació pública, davant les polítiques que l'amenacen:

MANIFESTACIÓ, 12.30 h, Pl. Universitat, de Barcelona.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)
Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Educació Secundària (FAPAES) - Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d'Educació de CCOO - Federació d'Ensenyament de CGT - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - FETE-UGT - Sindicat d'Estudiants (SE) - Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) - USTEC-STEs (IAC)

MANIFESTACIONS convocades pel MUCE:
Barcelona: 12:30 - Pl. Universitat fins Pla de Palau (aturada a Conselleria de Governació) Descarregueu cartell
Girona: 12:00 - Pl. de la Constitució.
Lleida: 18:00 - Serveis Territorials fins la Delegació del Govern. .
Tarragona: 12:00 - Concentració: davant el Departament d’Ensenyament / 18:00 - Manifestació: Pl. Imperial Tarraco fins Pl. de la Font.
Tortosa: 18:30 - Pl. de la Família fins Pl. de l’Ajuntament.