Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador d’EUiA anuncia que la 13ena festa aplegarà aquest dissabte un miler de persones i premiarà la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, la impulsora de la llei contra l’homofòbia i la plataforma Marcos Readmissió





El coordinador d’EUiA anuncia que la 13ena festa aplegarà aquest dissabte un miler de persones i premiarà la ILP per una Renda Garantida Ciutadana, la impulsora de la llei contra l’homofòbia i la plataforma Marcos Readmissió

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha refermat aquest divendres la proposta genuïna de la formació en el marc del procés de sobirania de Catalunya. “La nostra primera via és la república catalana lliurement federada”, ha reivindicat Nuet. El coordinador d’EUiA ha fet aquestes declaracions en la presentació als mitjans de la 13ena Festa d’EUiA, que se celebrarà aquest dissabte i comptarà amb la participació del coordinador federal d’IU, Cayo Lara, la co-coordinadora nacional d’ICV Dolors Camats i Arcadi Oliveres, del Procés Constituent. I que, ha anunciat Nuet, servirà per guardonar la comissió promotora de la ILP per una Renda Garantida, la plataforma d’entitats LGTBCat que promou la llei contra l’homofòbia i la plataforma de treballadors de Telefònica Marcos Readmissió. S’espera que un miler de persones assisteixin a la Festa d’EUiA, i que 600 participin, abans, a la sisena Cursa i Caminada Lluís Companys.

Nuet ha refermat aquest divendres la seva aposta per una “república catalana, lliurement federada” amb altres pobles d’Espanya i per ”instituir la república catalana com a concepte jurídic”. “Aquesta és la nostra via”, ha reivindicat. I ha afegit: “O tenim un estat social, o no serem sobirans”. Nuet ha avançat que EUiA celebrarà aquest 27 d’octubre una conferència política amb el títol ‘Un procés constituent per a Catalunya’ que acabarà de definir aquesta proposta, i que participarà activament en la conferència política que Izquierda Unida, al seu torn, celebrarà el 30 de novembre i el primer de desembre per “posar de llarg un model federal on quedarà gravat amb lletres d’or el dret a l’autodeterminació”.

“Hi ha un recorregut a fer plegats amb l’independentisme d’esquerres”

En la reivindicació d’aquesta república catalana, Nuet ha considerat que “hi ha un recorregut a fer plegats amb l’independentisme d’esquerres”, amb qui els federalistes poden reivindicar el dret a decidir i “gestionar la independència” si el sí guanya en una consulta. En aquest sentit, Nuet ha llençat una crida a ERC perquè abandoni el seu rol de crossa de CiU i ha reivindicat “l’esquerra Republicana de la República”. També ha reivindicat la necessitat i urgència de crear un nou espai polític, tot construint una unió programàtica amb diversos sectors de l’esquerra alternativa.

Pel què fa a la consecució del dret a decidir i a la realització de la consulta, Nuet ha subratllat que “l’opció federal s’ha de sentir acompanyada” en la pregunta que se sotmeti a referèndum, però no s’ha tancat al diàleg: “anem a aquest procés de forma flexible, dialogant sobre la consulta”, ha ofert.

La tercera via, “quarta traïció històrica de la burgesia catalana al país”

Ara bé, ha advertit contra la tercera via que, en els darrers dies, han defensat polítics com Josep Antoni Duran i Lleida. “La tercera via és una carta atorgada”: així ha rebutjat Nuet “la tàctica de Foment del Treball, de Duran i de García Margallo”. La tercera via suposaria, ha afegit, “la quarta traïció històrica de la burgesia catalana al país” després del suport d’aquesta classe a la dictadura de Miguel Primo de Rivera als anys 20, de Cambó a Franco en la Guerra Civil i de l’acord amb les elits espanyoles durant la Transició.

La Festa d’EUiA guardona uns moviments que “signifiquen el país que volem”

Nuet ha fet aquestes declaracions en la presentació als mitjans de la 13ena edició de la Festa d’EUiA, que se celebrarà aquest dissabte a la seu de l’INEFC, a la barcelonina muntanya de Montjuïc. En aquest marc, el moviment polític i social atorgarà els seus premis l’Alternativa, que enguany guardonaran la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida Ciutadana, la plataforma d’entitats LGTBCat que ha impulsa la llei contra l’homofòbia que el Parlament ha admès a tràmit, i la plataforma Marcos Readmissió de treballadors i treballadores de Telefònica.

“Aquests moviments signifiquen el país que volem”, ha explicat Nuet. La Renda Garantida Ciutadana, ha explicat, “és un dels símbols del país que volem”, i una reivindicació davant d’una “CiU insensible”. La llei contra l’homofòbia és clau en un “Estat social, democràtic i també lliure”, i la plataforma Marcos readmissió és un agraïment “a tota aquesta gent, aquesta lluita dels treballadors contra una multinacional espanyola que té milions d’euros en beneficis però que acomiada els seus empleats mentre estan de baixa”.

Cayo Lara, Dolors Camats, Arcadi Oliveres i la memòria de l’Olimpíada Popular

A més, la festa comptarà amb la participació del coordinador federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara, i la co-coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, que intervindran en el míting polític previst per la tarda conjuntament amb el propi Nuet.

Abans, pel matí, EUiA tornarà a reivindicar la memòria històrica de les Olimpíades Populars del 1936 a Barcelona amb la sisena edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys. 600 persones participaran enguany en aquest esdeveniment esportiu, que recorrerà l’avinguda de l’Estadi de Montjuïc justament en el moment en què l’executiu de Barcelona de Xavier Trias planeja dedicar-la a l’exfalangista i expresident del COI Joan Antoni Samaranch, una opció a la qual s’oposa ICV-EUiA.


GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)
Bertran Cazorla (639 79 41 75)

premsa@euia.cat