Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Es celebra a Lisboa, aquest cap de setmana. Una delegació del Partit dels i les Comunistes de Catalunya participarà en la 15º Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers, que se celebra a Lisboa, aquest cap de setmana.

En la intervenció s'explique com els comunistes catalans apostem per la necessitat de desenvolupar la lluita ideològica i la unitat dels treballadors, que ha de desenvolupar-se en els centres de treball, actuant sobre la base d'un nou impuls unitari que pivoti sobre el protagonisme dels treballadors i les treballadores, de la seva participació i implicació, d'una forma de treball unitària, oberta i inclusiva també en l'estratègia i la proposta, així com trencar amb la cultura delegativa i de tutela que s'ha obert pas els últims anys.

El PCC intervindrà en el plenari de partits comunistes plantejant la necessitat de continuar donant suport a les lluites populars contra les retallades socials, pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments, en defensa de la salut i la sanitat pública, a favor de l'educació pública, laica, democràtica i de qualitat, que al costat de la defensa dels drets laborals, la defensa de l'ocupació, les pensions i contra l'atur configuren el terreny de l'ofensiva del capital en el terreny social, democràtic i laboral. Lluites que s'estan donant en la majoria dels paises del sud i l'est d'Europa.

I a propòsit del debat sobre el soberanisme, els comunistes defensem com a concepte inseparable del nostre projecte de construcció nacional, la seva dimensió social, democràtica i inclusiva, que ens fa confrontar amb el projecte de nació identitari, territorialista, historicista i etnicista que caracteritza a la dreta nacionalista.

La nostra aposta és tambè republicana i federalista com una opció que combina la democràcia, la sobirania i la justícia social. Que cal fer-ho davant les opcions de dretes del nacionalisme conservador o d'un soberanisme comprensiu amb les polítiques neoliberals si aquestes en comptes del fet que vingin de Madrid arriben de Frankfurt o Brussel·les.

Plantejarem la necessitat de desenvolupar un procés d'unitat obert a organitzacions i persones que es reclamen del comunisme a Catalunya, un partit nacional i internacionalista, que aspiri a construir una altra Europa, social, democràtica, una Europa dels treballadors i els pobles, i un Partit obstinat a construir la Unitat de l'Esquerra per ampliar les aliances que contribueixin als canvis democràtics, en el polític econòmic i social i que avancin en una perspectiva socialista.