Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.




Comunicado de prensa

Según el artículo 50 de la Constitución Española los poderes públicos deben garantizar unas pensiones adecuadas, y periódicamentes actualizadas, que permita la suficiencia económica a los ciudadania durante la tercera edad.

Con el Decreto Ley de Diciembre de 2012 se anuló la revisión salarial (1,9%) que correspondía a los pensionistas. Dado, que la inflación alcanzó el 2,9%, y las pensiones en Enero sólo habían sido actualizadas en el 1% , el Gobierno aplicó al Decreto caracter retroactivo. Ninguna Ley puede tener carácter retroactivo porque lo prohibe el Estado de Derecho.

La plataforma social « MAREA ROJA POR UNAS PENSIONES DIGNAS», ha convocado a todas las personas pensionistas que ya han rellenado la reclamación pertinente y a aquellas que deseen hacerlo, el próximo 27 de noviembre, a las 11'00 h., en la puerta del INSS (Instituto Nacional de la Seguridad Social), calle Margarita Xirgu, 33-39 (Junto al Parque Ca l'Arnús), con el fin de presentar conjuntamente las reclamaciones sobre la diferencia del 1'9% pendiente del 2012.

La plataforma ya ha facilitado cientos de formularios de reclamación y los seguirá difundiendo, puesto que el plazo de reclamación finaliza el 31 de diciembre de 2013, para el período de reclamación comprendido entre el 01/01/2012 al 30/11/2012.

¡Que no te roben la pensión!





Comunicat de premsa

Segons l'article 50 de la Constitució Espanyola els poders públics han de garantir pensions adequades, i periódicamentes actualitzades, que permetin la suficiència econòmica a la ciutadania durant la tercera edat.

Amb el Decret Llei de Decembre de 2012 es va anul · lar la revisió salarial (1,9 %) que corresponia als pensionistes. Donat que la inflació va arribar al 2,9% , i les pensions al gener només havien estat actualitzades en el 1% , el Govern va aplicar al Decret caràcter retroactiu . Cap Llei pot tenir caràcter retroactiu perquè ho prohibeix l'Estat de Dret .

La plataforma social « MAREA ROJA PER UNES PENSIONS DIGNES » , ha convocat a totes les persones pensionistes que ja han emplenat la reclamació pertinent i a aquelles que vulguin fer-ho, el proper 27 de novembre, a les 11'00 h . , A la porta del INSS ( Institut Nacional de la Seguretat Social ) , carrer Margarida Xirgu , 33-39 ( al costat del Parc Ca l' Arnús ) , amb la finalitat de presentar conjuntament les reclamacions sobre la diferència del 1'9 % pendent del 2012 .

La plataforma ja ha facilitat centenars de formularis de reclamació i els seguirà difonent doncs el termini de reclamació finalitza el 31 de desembre de 2013, per al període de reclamació comprès entre el 01/01/2012 al 30/11/2012 .

Que no et robin la pensió !