Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Ricard Sánchez Andrés, es membre del C.C. del PCC i Coordinador d’EUiA Bages

Tornen els temps dels avortaments clandestins, dels viatges a l’estranger (si es pot) per george orwellavortar, i sensació de pecat i culpa a la vida, estimar, somriure i sentir-se lliures (La nova llei de prohibició de l’avortament es paternalista, misògina i condemna de per vida a la maternitat no desitjada. Codi penal de la por per a metges ..han fet un disbarat… converteix els metges en guardians de la moralitat de les dones i en objectors a l’avortament a la vegada.,molt resumit és això) sumem aquest retrocés brutal a la llarga llista de barbaritats comeses per la dreta ens retrotreuen al nacional catolicisme amb una moral d’estat. Aquest Govern del PP no ens condemna només a la precarietat laboral, a comptar cada cèntim d’euro, a escollir entre menjar o medicar (si encara es poden pagar) i caminar per casa gairebé a les fosques i pelats de fred … aquest Govern del PP vol acabar amb els nostres drets, la nostra dignitat i que ens puguem despertar al matí amb tranquil·litat . I en aquesta cacera a la felicitat, com sempre, els nens i les dones, primer.

Amb la força i velocitat d’un llamp inclement i parcial creixen les causes de malaltia física , psíquica i social a la nostra societat : els desnonaments , els ERO , les violències de gènere , les exclusions a l’atenció sanitària d’acord amb una xenofòbia classista embolicada amb caritat que no igualtat, la falta d’atenció i mitjans de vida a les persones dependents , uns salaris escandalosament minvants mentre els repagaments sanitaris creixen amb els preus dels serveis bàsics (aigua , llum , gas serveis que mai haurien d’haver sortit de mans de l’Estat, haurien d’estar al servei del poble i no dels saquejadors) Són coneguts els polítics dels grans partits que després de legislar durant anys a favor de les grans empreses elèctriques o fins i tot privatitzar-les han acabat en els seus consells d’administració: Felipe González, José María Aznar, Elena Salgado, Ángel Acebes, Pedro Solbes i una infinitat de funcionaris públics que han permès la preeminència del compte de resultats de les empreses enfront de l’interès general. Alguns casos i relacions a banda dels ja coneguts són especialment indicatius del funcionament del lobby elèctric com un dels principals baluards del pensament hegemònic i la relació de poder entre política i economia amb un fort component ideològic. El fet que Felipe Gonzalez, expresident del govern del PSOE i Juan Rosell, president de la CEOE, comparteixin taula al consell de Gas Natural permet fer-se una idea del seu pensament .Estem en un continu atracament mentre els menjadors socials eviten la revolta de la fam . I tan dolent per a la salut com tot l’anterior és la indignació amb prou feines continguda davant d’uns governants que ens menteixen cada dia , i la ràbia que ens tenalla en comprovar que no només no tots som iguals davant la Llei ( això ja ho sabíem) sinó que la Justícia està èbria de parcialitat , i permet que corruptes i corruptors es burlin de jutges i d’inspectors d’Hisenda mentre està disposada a permetre que s’ofegui amb taxes , sancions i multes a les persones més dignes (però també més desprotegides ) de la nostra societat .

No hi ha dubte que las lleis que tenim son un atac frontal als drets fonamentals de les persones, i per això, hem de fer una crit a la societat en el seu conjunt a denunciar tanta bogeria. Tenim uns governs que converteixen els drets en problemes, als quals responen amb la hipocresia i repressió, ells són el nostre major problema… Son temps de lluita..

Ricard Sánchez Andrés Coordinador d’EUiA Bages