Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La Vaga de tramvies fou el boicot que els ciutadans de Barcelona van fer a la Companyia de Tramvies de Barcelona al març de 1951.




La Vaga de tramvies fou el boicot que els ciutadans de Barcelona van fer a la Companyia de Tramvies de Barcelona al març de 1951. El motiu inicial fou l'augment del preu del bitllet i el greuge comparatiu que s'establia amb el preu del mateix servei a Madrid, però la protesta expressava el profund malestar entre la població per les duríssimes condicions de vida de la majoria de la població d'ençà de la fi de la Guerra Civil Espanyola, alhora que representà una de les primeres manifestacions massives contra el franquisme. Durant dues setmanes, la població es negà massivament a utilitzar el transport públic, realitzà els seus desplaçaments a peu i participà en nombro-ses manifestacions de protesta. Van ser innumerables els tramvies bolcats i diverses barricades fóren aixecades. L'inici de la vaga fou espontani, tot i quemés tard s'hi apuntaren i li donaren suport militants de CNT, FNC, FNEC i altres; fins i tot fou detingut el dirigent del PSUC Gregori López Raimundo. El governador civil, Eduardo Baeza y Alegría, hi emprà la guàrdia civil en durs enfrontaments que provocaren morts el 12 de març. Finalment, tant ell com l'alcalde de Barcelona, Josep Maria Albert i Despujol, foren destituïts i la pujada de preus fou anul•lada.

AVUI COM AHIR:

- Volem un transport públic a preus populars, exigim la retirada de l'augment del 2014 i congelació del preu del transport públic amb les tarifes del 2013.
- Convocatòria d'una taula social per fixar tarifes i criteris.

I tornarem fins que no assolim els nostres objectius... Plataforma StopPujadesTransport