Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Els dos nois van defensar la seva innocència en la declaració que van haver de fer davant dels Mossos dimecres a Vilanova i la Geltrú.


Alternativa Jove – Joves d’EUiA reivindica l’absolució dels dos membres de l’organització processats arran de la manifestació en solidaritat amb les protestes al barri del Gamonal, a Burgos, que va recórrer Barcelona el passat 17 de gener. Els dos joves van ser detinguts amb un altre noi després de la manifestació i van haver de declarar aquest dimecres a la comissaria a Vilanova i la Geltrú dels Mossos d’Esquadra. Els acusen de participar en aldarulls, però ells van defensar la seva innocència. “Amb aquest gest es busca distreure l'atenció dels motius polítics d'aquella protesta i, en general, de la tensió social que es viu als nostres carrers”, ha declarat el coordinador nacional d’AJ, Enric Aragonès.


Els dos membres d’AJ, que a més són activistes destacats del moviment estudiantil de Vilanova i militants dels CJC-Joventut Comunista, un major i un menor d’edat, van passat una nit a la comissaria de les Corts després de participar en la manifestació, acusats de participar en aldarulls. El menor va quedar en llibertat i el major d’edat va passar a disposició judicial, però la magistrada va decidir arxivar el cas per falta de proves que el vinculessin amb cap mena d’aldarull.


Ara la investigació ha estat reoberta i els dos van haver de declarar dimecres a la comissaria de Vilanova i la Geltrú. El major d’edat va ser conduit pels agents a les instal·lacions i hi va romandre detingut durant diverses hores, des de passades les onze del matí fins a quarts de set del vespre. Diversos membres d’AJ es van concentrar a les portes de la comissaria en solidaritat amb els seus companys.


“No té sentit que s'imputin a dues persones tots els aldarulls d'aquella manifestació”, ha denunciat el coordinador nacional d’AJ, Enric Aragonès, que ha considerat que es tracta d’un “cap de turc”. Aragonès també ha expressat la seva preocupació per la llei mordassa que planeja el govern del PP, i “pels nivells a què pot arribar la repressió i la criminalització del jovent combatiu amb l'aplicació d'aquesta llei, tenint en compte la situació que ja tenim”.

GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa