Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Per la segona volta el PCF crida a prosseguir la mobilització en les ciutats on l'esquerra es presentava unida des de la primera volta, i a la fusió de totes les llistes d’ esquerra pel proper diumenge.

Votan en la primera volta de les eleccions municipals, milions d'electores i d'electors, del 65 % dels inscrits, senyalen un afecte sempre profund pels seus municipis i per la democràcia de proximitat. Estem lluny del denigrament permanent del qual fa l'objecte, el pretès « mil-fulls » territorial.

Si els índex de abstenció són molt variables sobre el territori, el nivell nacional estimat a 20 hores, arribaria a un nou rècord del 35 % contra el 33,75 % de l'any 2008 i 32,7 % de l'any 2001. És menys el signe d'un desinterès pels municipis i el debat públic, que per una senyal de desconfiança política que cal sentir. Aquesta abstenció expressa el malviure i el dèficit d'esperança comuna sentida per milions de Francesos. La inseguretat de la vida i la misèria social perjudiquen greument a la democràcia i a la ciutadania del qual se senten desposseïts nombrós electors. L’abstenció expressa també una decepció sempre més viva , davant l'absència de respostes polítiques a les necessitats populars així com la « nàusea » provocada per un sistema polític confiscat i allunyat de les preocupacions de la majoria.

Aquesta absència de perspectiva de l’ esquerra, les successives renuncies del govern s’aprofiten desgraciadament per la dreta que , tot i que estem lluny de l'ona blava que s’esperava, és en progressió . El Front Nacional registre en certes ciutats puntuacions molt importants que són una alerta seriosa i criden a una mobilització del conjunt de les forces d'esquerra. Per tant és encara possible a la segona volta d'impedir que el FN esdevingui la força municipal que li sembla ser.

Per la segona volta el PCC crida a prosseguir la mobilització en les ciutats on l'esquerra hi havia ja reunit des de la primera volta, i a la fusió de totes les llistes d’ esquerra allà on aquest no hi era per permetre el màxim de victòries diumenge proper. La nostra regla és de batre la dreta i de fer una barrera a l'extrema dreta per tot arreu on l'amenaça existeix.

En relació amb el PCF i el Front d'Esquerra, els primers resultats coneguts posen en evidència la bona tinguda general, esperançadora pel 2ème volta, de les llistes d'ampla concentració a esquerra que condueixen . El PCF hi veu una invitació per tota l'esquerra a reforçar les polítiques públiques locals i els escons territorials de proximitat, a l'oposició dels projectes de austeritat i de reforma territorial considerats.
Els comunistes i els seus elegits queden més que mai mobilitzats perquè l'humà en principi recuperi la prioritat de tota política. La seva proximitat militant és una basa de mobilització i d'esperança .

Traducció automàtica del navegador