Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


La formació insta en un consell nacional extraordinari a treballar per un acord de llista unitària per a les primàries a les eleccions europees


Nota de Premsa de EUiA// 0/03/14

EUiA reafirma la seva aposta per “un Procés Constituent que desenvolupi una Ruptura Democràtica”



Esquerra Unida i Alternativa ha reafirmat en un consell extraordinari celebrat aquest dimecres la seva aposta per “un Procés Constituent que desenvolupi una Ruptura Democràtica amb el sistema econòmic i polític oligàrquic i bipartidista que ha provocat i governa actualment la crisi”, segons diu la resolució aprovada en aquest consell per 57 vots a favor, cap en contra i set abstencions. Per això, la formació treballarà “de forma decidida” perquè la candidatura d'IU, ICV-EUiA, Anova, Izquierda de Aragón-CHA i d'altres forces polítiques i referents socials “obtingui els millors resultats possibles a Catalunya i a la resta de l'estat” en les eleccions europees del proper 25 de maig. EUiA concorrerà en aquesta llista amb una candidatura que triarà en unes primàries els propers 28 i 29 de març, segons ha acordat el consell nacional d’aquest dimecres, que també ha anul·lat el referèndum sobre la possibilitat d’obrir la seva llista a l’independent Gerardo Pisarello, després que retirés la seva candidatura, tot mantenint el seu compromís amb el projecte polític de ruptura democràtica. L’acord del consell “insta al conjunt de persones i sensibilitats d'EUiA a treballar per un acord de llista unitària i en el cas de no ser possible a expressar democràticament en primàries les persones que han de representar a la llista electoral europea la política de la nostra organització”.



D’altra banda, “EUiA valora positivament la llista electoral acordada conjuntament amb IU al consell polític federal de l'1 de març, el seu grau de renovació, experiència, aposta per acords polítics amb d'altres i presència de l'activisme sindical i social”, diu la resolució aprovada. Ara bé, també “valora negativament” el fet que la formació no “ocupés els llocs destacats a la llista electoral que tradicionalment s'havien mantingut en els darrers anys”. A EUiA li correspon l’onzè lloc a la llista, segons es va acordar el cap de setmana passat.

Per ara Toni Barbarà – responsable d’Europa de la formació – i Mireia Rovira – responsable d’Internacional – han presentat ja els seus avals per concórrer a les primàries per ocupar aquest lloc. El termini per presentar candidatures acaba el proper dilluns, 10 de març.

Així mateix, EUiA ha decidit en el consell nacional d’aquest dimecres ampliar el temps del qual disposaran els i les candidates per debatre les seves propostes en aquestes primàries. El consell ha acordat que les eleccions se celebrin el cap de setmana del 28 i 29 de març, i no el del 15 i 16 com es preveia actualment. El cap de setmana del 22 i 23 molts activistes participaran en les marxes per la dignitat que confluiran a Madrid.