Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Exigim la dissolució de l'OTAN i donem suport al dret sobirà dels pobles a decidir la desvinculació d'aquesta aliança agressiva.

Tenint en compte que el divendres 4 d'abril - l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord - l'OTAN, completarà 65 anys des de la seva creació, el ​​Partit Comunista Portuguès proposa, la signatura de la posició conjunta de seguiment.

Pau! No a l'OTAN!
Des de la seva creació fa 65 anys, l'OTAN es perfila com el bloc polític-militar de l'imperialisme, una peça central de la seva estratègia de dominació i explotació i la confrontació amb l'URSS i els països socialistes.

L'OTAN és responsable de la carrera d'armaments incessant, amb els EUA i els seus aliats responsables de més de dos terços de les despeses militars en el món.

Els països dels Estats Units i de l'OTAN promouen l'expansió de la seva xarxa mundial de bases militars, a la recerca d'ampliar les seves àrees d'influència.

Obertament proclamant el seu concepte estratègic ofensiu, l'OTAN va ampliar l'abast territorial de les seves accions de la interferència, l'agressió i l'ocupació, per reforçar el seu paper com el braç militar dels principals monopolis transnacionals.

Els seus aliats de l'OTAN EUA i són responsables de nombrosos crims i destruccions, per brutals agressions - com Iugoslàvia, Afganistan, Iraq o Líbia - i les interferències - com ara els causats en contra de Síria - o amenaces - com els dirigits contra Iran

Els EUA, l'OTAN i la Unió Europea - el pilar europeu - són responsables de la creixent militarització de les relacions internacionals i la promoció de l'escalada de la tensió i de la guerra contra la sobirania i la independència dels Estats dels pobles, ja sigui a l'Orient Mitjà, Àfrica a l'Extrem Orient o Amèrica Llatina.

En el moment, en que han pasat 65 anys de la creació de l'OTAN - una conjuntura internacional marcada per la crisi del capitalisme, l'ofensiva de l'imperialisme explotador antidemocràtica i agressiva per complexos processos de reordenament de forces en l'àmbit internacional, i la resistència i la lluita els treballadors i els pobles -

Exigim la dissolució de l'OTAN i donem suport al dret sobirà dels pobles a decidir les seves països de desvinculació d'aquesta aliança agressiva;

Reafirmem la nostra oposició a l'ampliació de l'OTAN, la militarització de la Unió Europea i la seva política militarista i intervencionista;

Exigim la fi de la carrera armamentista i de la instal.lació del nou "sistema anti-míssils" els EUA i l'OTAN a Europa, el desarmament nuclear, la destrucció total de les armes de destrucció massiva i la fi de les bases militars estrangeres.

Exigim la retirada immediata de totes les tropes de l'Afganistan i altres països sota l'agressió imperialista;

Reafirmem la nostra solidaritat amb les persones que es resisteixen a l'ocupació, l'agressió i la ingerència de l'imperialisme;

Fem una crida als treballadors i persones de tot el món per enfortir la lluita per la pau, contra la guerra i l'OTAN per construir un futur de pau, el progrés i la justícia social, on cada poble pugui decidir lliurement el seu destí.