Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


En un ambient de camaraderia, s'ha desenvolupat la primera jornada del 13è Congrés del Partit dels i les Comunistes de Catalunya a les Cotxeres de Sants, a Barcelona.

Més de 300 delegats i delegades s'han reunit aquest matí a les Cotxeres de Sants per celebrar la primera jornada del 13è Congrés del PCC. Durant la sessió del matí, el secretari general, Joan Josep Nuet, ha presentat l'informe polític que ha estat ratificat per 192 vots a favor i cap vot en contra.

A més d'aquest informe, el Congrés ha sotmés a votació altres punts trascendents. D'una banda, s'ha aprovat per 176 vots a favor i cap vot contrari la modificació dels estatuts del partit en relació al sistema organitzatiu. El partit ha abandonat l'actual sistema de federacions per retornar a l'organtizació de cèl·lules natural en els partits comunistes.

En segon lloc, s'han aprovat les tesis del Congrés amb 152 vots a favor i cap vot contrari: República Catalana, Ruptura Democràtica i Unitat Comunista.

En tercer lloc, s'ha sotmès a votació la proposta de concreció del procés d'unitat comunista a Catalunya, que ha estat aprovada per 170 vots a favor i només 3 vots en contra.

El PCC aposta així decididament i amb responsabilitat per la unitat dels i les comunistes de Catalunya, per acabar amb la històrica divisió de les forces revolucionàries de la classe treballadora catalana. Per aquest motiu, després de mesos de treball conjunt i un llarg procés de confluència estratègica en els diferents fronts de lluita amb els i les camarades del PSUC Viu, des del PCC llancem a la classe treballadora un missatge de regeneració revolucionària i d'unitat davant el capitalisme. En aquest sentit, el text aprovat emplaça als i les camarades comunistes de tot Catalunya, de totes les organitzacions, a un Congrés extraordinari i històric d'unitat per a aquesta mateixa tardor.

Durant la sessió de la tarda, s'ha debatut i sotmès a votació les diferents esmenes i aportacions al text. La sessió es rependrà demà amb la votació dels i les membres del Comitè Central, el màxim òrgan de direcció entre congressos. Aquest reunit, es procedirà a l'elecció del Secretari General.