Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El diumenge 20 de juliol va finalitzar els seus treballs el 13è Congrés del PCC, que aposta per la ruptura democràtica i la construcció de la unitat dels i les comunistes per a l'articulació política de la classe treballadora perquè jugui un paper en el marc del moviment democràtic en marxa.

27 de setembre: Cap a la construcció d'un nou partit comunista per les tasques de la ruptura democràtica i l'articulació de la classe treballadora!


El Congrés va adoptar, entre d'altres, resolucions a favor de la renda bàsica, les assemblees comunistes, la crisi civilitzatòria i la necessitat de deixar de crèixer a costa de la destrucció del planeta... així com la la resolució política del 13è Congrés amb 184 vots a favor.

Vam rebre salutacions i comunicats de: CUP, SORTU - ESQUERRA ABERTZALE, P.C. PORTUGUES, P.C. VENEÇUELA, P.C.FRANCÈS , P. C. URUGUAY, P.C. de BRASIL, P.C. LIBANO, P.C. PERUANO, P.C. AUSTRÀLIA , P.C. BÈLGICA, P.TREBALL DE BÈLGICA , NOU PARTIT COMUNISTA DE IUGOSLÀVIA, P. DEL PUEBLO PANAMEÑO, XSUC-SEGLE21, PSUC VIU, P.C.E. I COMITÈ DE SOLIDARIDAD SANDINISTA DE CATALUNYA.



També va tenir lloc l'elecció del Comitè Central, composat de 104 membres ( i 10 suplents), així com la comissió de garanties i la comissió central de finances, composades de tres membres cadascuna. Va ser especialment aplaudida la iniciativa d'incorporar com a membres d'honor al comitè central la Neus Català, la Teresa Domènech, l'Adoni González, el Luis Romero i el Joan Navarro, històrics lluitadors i dirigents. La renovació de la direcció va comptar amb el suport de 187 vots a favor i 9 en blanc.

A continuació es va reunir el Comitè Central i va escollir Joan Josep Nuet com a Secretari General i vam procedir a l'acte de clausura amb assistència com a invitats de: EUiA, CCOO, PSUC VIU,PCE, XSUC-SEGLE21, ICV, PSC, PCPC, L'AURORA, EN LLUITA, P.C.CHILE. Va clausurar l'acte el nou secretari general fent una crida a participar el 27 de setembre al Congrés d'Unitat Comunista del proper 27 de setembre.

Visca el Partit dels Comunistes de Catalunya!

Visca la Classe Treballadora.


Adjuntem algunes de les salutaciones rebudes per organitzacions germanes i amigues.