Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





El Partit dels i les Comunistes de Catalunya condemna la brutal ofensiva militar contra el poble palestí.


Una vegada més, el PCC condemna enèrgicament la brutal ofensiva militar criminal contra la població palestina a la Franja de Gaza. Una desproporcionada operació militar, que ha suposat, fins ara, més de 100 morts palestins. Els atacs d'Israel formen part de l'operatiu militar “Marge Protector” en resposta a una sèrie de míssils llançats des del territori de la Franja de Gaza.


Els primers tres dies de l'operatiu, Israel ha llançat 400 tones de munició contra l'enclavament palestí amb aviació de combat i artilleria de diferent classe. Per part d'Israel, de moment no s'ha registrat cap víctima mortal pels llançaments palestins. El sistema de defensa antiaèria Cúpula de Ferro ha estat capaç d'interceptar gairebé tots els míssils que presentaven amenaça per a les ciutats israelianes.


Aquesta ofensiva culmina un període d'intensificació de l'acció repressiva, agreujat des del 12 de Juny – emparant-se en la desaparició i posterior mort de tres joves d'un assentament israelià en circumstàncies poc clares - amb una campanya de càstig col•lectiu contra el poble palestí, amb la demolició indiscriminada de cases, assassinats i empresonament de centenars de persones, entre elles desenes d’infants i membres del Consell Legislatiu Palestí.


Aquesta nova agressió d'Israel contra Palestina no es pot separar de l'ofensiva de l'imperialisme en aquest nou context d'empitjorament de la crisi estructural del capitalisme, que té per objecte sotmetre als pobles a la seva dominació i els seus interessos i garantir en el seu benefici l'explotació dels recursos naturals i el control geoestratègic. És una operació que s’ estén per Europa, per Àfrica, per Amèrica Llatina, amb elements autoritaris i clarament feixistes i que té en l'Orient Mitjà, per les seves riqueses petrolíferes, un dels seus principals objectius. Es tracta d'imposar un nou mapa polític a la regió favorable als objectius de l'imperialisme per mitjà de la desestabilització permanent, Egipte, Líbia, Síria, d’Iraq, etc. Conflictes que han costats centenars de milers de morts, desapareguts i desplaçats i que malgrat els milers de milions de dòlars invertits no poden solucionar.


El PCC recolza les gestions que els grups parlamentaris d’IC-EUiA a Catalunya i de l'Esquerra Plural a l’Estat espanyol han fet als seus respectius Parlaments amb una posició ferma de condemna contra l'ofensiva militar de l'exèrcit israelià contra el poble palestí i demana la mobilització de l'opinió pública i l'expressió de sentiments de solidaritat activa del poble català amb l'heroic i martiritzat poble de Palestina.


El PCC expressa la seva solidaritat activa amb el poble palestí, per la seva heroica resistència i per la lluita pel seu alliberament nacional, contra la política genocida de l'Estat d'Israel. El PCC també expressa la seva solidaritat amb els pobles de la regió que estan sotmesos a contínues intervencions de l'imperialisme,com el poble sirià, l’iraquià que són víctimes de la ingerència política i militar dels EUA i els seus aliats de l'OTAN i de les dictadures de la regió.



Partit dels i les Comunistes de Catalunya
Barcelona a 12 de juliol de 2014