Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Pel dret a decidir del poble de Catalunya en una consulta democràtica! Desemmascarem la instrumentalització del dret a decidir del poble de Catalunya!


Davant la no realització de la consulta el 9 de Novembre: No a la instrumentalització del dret a decidir del poble de Catalunya


Els i les comunistes estem convençuts que la reivindicació del dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya no només és legítima i justa, sinó que a més a més és democràtica, és necessària i és estratègica des d’una perspectiva revolucionària. Hi serem perquè tenim la certesa que l’actual moviment de masses per la consulta a Catalunya és el punt més flac del règim de la restauració borbònica i un dels punts dèbils del projecte de dominació econòmic i militar atlàntic. Hi serem perquè, al cap i a la fi, som el Partit dels i les Comunistes de Catalunya, i aquesta definició implica que tenim un projecte de transformació social i de construcció nacional per al nostre país. Un projecte social i nacional que després del darrer Congrés del juliol té per als i les comunistes una definició ben clara: la República Catalana.

Els i les comunistes apostem per la República Catalana i perquè sigui el poble de Catalunya qui decideixi democràticament el seu estatut polític i les seves relacions amb la resta dels pobles del món. I ho fem també perquè, lluny de la imatge confusa que els mitjans volen projectar, el nostre posicionament en favor del procés és un atac frontal als interessos de la burgesia catalana. La mateixa burgesia que durant 4 dècades va recolzar una dictadura feixista i la repressió brutal que aquesta va portar a terme sobre les classes populars i les nacions ibèriques. La mateixa burgesia que durant els darrers 30 anys ha sotmès el nostre país a un govern mafiós, clientelista i explotador. Una burgesia de martingala, capitalistes de nyaps i bunyols, lladres i incompetents. La mateixa burgesia que mentre canta els Segadors es ven el país a miques, privatitza els béns que són de tothom i explota el territori. La mateixa burgesia “bussiness-friendly”, amiga dels casinos, els prostíbuls i el turisme temàtic, que sense escrúpols administra el patrimoni del nostre poble en benefici dels interessos del capitalisme especulatiu i unes minories corruptes. La mateixa burgesia que mentre s’omple la boca de patriotisme, s’omple les butxaques de riquesa espoliada a la classe treballadora catalana per acumular-la en paradisos fiscals.

Els i les comunistes denunciem l’estratègia oportunista d’exaltació patriòtica barata de la burgesia catalana i dels seus còmplices de la petita burgesia radical. Una estratègia amb la que pretén tapar amb fum l’espoli de la seva gestió, continuar la seva carrera privatitzadora i aconseguir una posició de més força davant la competència capitalista de Madrid.

Una estratègia centrada en capitanejar el procés sobiranista per, arribat el moment, frustrar-lo en favor d’una renovada relació més beneficiosa per als seus interessos econòmics, tal com ha fet sempre, al marge de la voluntat popular. Una estratègia que porta el país a un nou escenari de frustració quan els poders ilegítims de l’Estat espanyol impedeixin el desenvolupament de la consulta del 9 de novembre, tal com tot sembla indicar que succeïrà. Els i les comunistes serem al carrer perquè sabem que no hi haurà República Catalana sense Ruptura Democràtica.

Pel dret a decidir del poble de Catalunya en una consulta democràtica! Desemmascarem la instrumentalització del dret a decidir del poble de Catalunya!

Per la República Catalana i la Ruptura Democràtica amb el règim de la Segona Restauració Borbònica!

Partit dels i les Comunistes de Catalunya