Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Versió en català y versión en castellano

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya dóna suport al que ja es pot anomenar Moviment 15 de maig, que respon a una condensació d’iniciatives ciutadanes d’indignació contra el segrest de la sobirania popular, que va tenir el seu punt àlgid a Barcelona aquest cap de setmana amb la manifestació del 14 de maig que va aplegar desenes de milers de persones per cridar Prou retallades! del govern de CiU i la del 15 de maig que va aplegar milers de persones per reivindicar una Democràcia real ja!. L’acampada a Plaça Catalunya, que té lloc des de dilluns, i un altre mig centenar de ciutats de l’Estat, pretenen ser punts de trobada per tal què la ciutadania s’expressi i discuteixi propostes i alternatives.

El govern de l’Estat espanyol, dirigit per Rodríguez Zapatero, s’ha plegat al xantatge que planteja l’especulació amb el deute públic i ha iniciat la retallada de drets socials. La dreta xenòfoba i feixista del PP està esperant per aprofitar el moment d'imposar una agenda neoliberal encara més dura contra els treballadors i treballadores i la majoria de la ciutadania, com està fent CiU a Catalunya (on està desmantellant, entre d’altres coses, el sistema de salut i d’educació). L’atur desbocat, la privatització de serveis essencials, la retallada de drets, el desmantellament de l’estat del benestar i el buidat de la democràcia són les conseqüències pràctiques d’aquesta política de submisssió al poder de l’oligarquia financera. Cal que la ciutadania es mobilitzi i s'organitzi en aquesta i d’altres lluites: insurgència ciutadana i confluència de les lluites!

És per tot això que és justa la indignació, el plantar-se i dir prou: cal aturar la política d’austeritat i de subordinació als mercats financers, i cal regenerar i aprofundir aquesta democràcia limitada que tenim.

Volem una efectiva sobirania popular!

En aquesta lluita els companys i companyes de Plaça Catalunya, així com tota la ciutadania indignada, trobaran els homes i dones d’aquest Partit treballant al seu costat.

PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA
Barcelona, 18 de Maig del 2011

Versión en castellano

El Partit dels i les Comunistes de Catalunya apoya al que ya se puede denominar como  Movimiento 15 de mayo, que responde a una condensación de iniciativas ciudadanas de indignación contra el secuestro de la soberanía popular, que tuvo su punto álgido en Barcelona este fin de semana con la manifestación del 14 de mayo, que reunió a decenas de miles de personas para gritar ¡Basta de recortes! del gobierno de CiU, y la del 15 de mayo que reunió a miles de personas para reivindicar una ¡Democracia real ya!  La acampada en Plaza Catalunya, que tiene lugar desde el lunes, y en otro medio centenar de ciudades del Estado, pretenden ser puntos de encuentro para que la ciudadanía se exprese y discuta propuestas y alternativas.

El gobierno del Estado español, dirigido por Rodríguez Zapatero, ha sucumbido al chantaje que plantea la especulación con la deuda pública y ha iniciado el recorte de derechos sociales. La derecha xenófoba y fascista del PP está esperando para aprovechar el momento de imponer una agenda neoliberal aún más dura contra los trabajadores y trabajadoras y la mayoría de la ciudadanía, como está haciendo CiU en Catalunya (donde está desmantelando, entre otras cosas, el sistema de salud y el de educación). El paro desbocado, la privatización de servicios esenciales, el recorte de derechos, el desmantelamiento del estado del bienestar y el vaciado de la democracia son las consecuencias prácticas de esta política de sumisión al poder de la oligarquía financiera. Es necesario que la ciudadanía se movilice y se organice en ésta y otras luchas: ¡insurgencia ciudadana y confluencia de las luchas!

Es por todo ello que es justa la indignación, plantarse y decir basta: hay que detener la política de austeridad y de subordinación a los mercados financieros, y hay que regenerar y profundizar en esta democracia limitada que tenemos.

¡Queremos una efectiva soberanía popular!

En esta lucha los compañeros y compañeras de Plaza Catalunya, así como toda la ciudadanía indignada, tendrán a los hombres y mujeres de este Partido trabajando a su lado.

PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA
Barcelona, ​​18 de Mayo de 2011

Etiquetes de comentaris: , ,