Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Contra les retallades, defensem els serveis públics! Prou retallades! Estem ara patint d’una manera desmesurada les conseqüències d’una crisi econòmica generada pel que anomenem oligarquia financera internacional, són ells i els governs que segueixen les consignes del sistema financer i dels mercats, és a dir les polítiques neoliberals, els responsables exclusius d’aquesta crisi, que volen resoldre, com sempre ho han fet històricament, sobre l'esquena dels treballadors/es.
Mentre el sector financer s’omple les butxaques amb beneficis escandalosos i les multinacionals es freguen les mans acomiadant treballadors i deslocalitzant empreses (en realitat, durant la crisi la gran majoria de les empreses de l’Ibex 35 han continuat tenint enormes beneficis), el govern de l’Estat i el català apliquen solucions basades només en retallar drets fonamentals i conquestes socials i acomiadant treballadors del sector públic. Es respon a la crisi amb la reducció de la despesa pública, en lloc d’incrementar-la, finançada amb una major càrrega fiscal d’aquells que s’han beneficiat de les polítiques neoliberals dels últims anys.
Les mesures són regressives i qüestionen el futur del model social que, encara que insuficient, garanteix uns mínims d’universalització dels serveis públics. Hem de tenir molt present que ens presenten les retallades com a mal necessari, però en realitat no són més que l’aplicació pràctica de l’ideari neoliberal. Se’ns presenten com a canvis conjunturals, però en realitat són canvis estructurals, que ens adrecen cap a la privatització de serveis i la mercantilització de l’Administració.
El PCC ens posicionem en contra de les retallades a la sanitat, l’ensenyament, els serveis socials, però també a justícia, agricultura... Defensem una Administració Pública eficient i eficaç, transparent i propera a la ciutadania, i uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts!
Destruint llocs de treball i reduint la despesa pública no acabarem amb la crisi! Com a treballadors i treballadores, com a ciutadans i ciutadanes cal que perdem la por a reclamar allò que és just i evident. En aquests moments, la mobilització ha de ser la nostra resposta, al carrer i a les urnes.
És per això que la Federació de Moviment Popular vol insistir-vos que la convocatòria del 14 de maig (Contra les retallades, defensem els serveis públics! Prou retallades!) és particularment important. Els i les comunistes tenim l’obligació d’aportar el màxim de persones a la manifestació. Us animem a estendre la convocatòria a tot arreu on tingueu activitat (feina, amics, associació de veïns, Ampa, grup de lectura...).
Us hi esperem:

Dissabte 14 de maig a les 11:30
Plaça de Catalunya de Barcelona
Contra les retallades, defensem els serveis públics! Prou retallades!

Federació de Moviment Popular del PCC