Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CCOO trasllada les seves prioritats per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació a la ciutat de Barcelona.CCOO del Barcelonès ha participat, avui dijous, a la primera reunió de la Taula Barcelona Creixement, convocada per l’Ajuntament d’aquesta ciutat de la nostra comarca.

A la sessió, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament, amb la participació de diversos agents econòmics, socials i els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, l’Alcalde i la Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació han donat a conèixer el programa “Barcelona creixement”, com a espai per debatre les mesures concretes a adoptar per a l’impuls de l’activitat econòmica a la ciutat.

CCOO del Barcelonès, representada a la reunió pel seu secretari general, Àngel Crespo, ha traslladat les seves prioritats per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació a la ciutat, entre les qual, cal destacar:
• la lluita contra l’atur i les seves conseqüències sobre els treballadors i treballadores;
• la necessitat d’un canvi de model de desenvolupament que parteixi de la diversificació econòmica, la importància de la indústria, la sostenibilitat ambiental, l’ocupació de qualitat, a partir d’una aposta per sectors d’alt valor afegit i l’economia del coneixement, i l’educació i formació professionals com un element fonamental;
• l’aposta per unes polítiques públiques i el desenvolupament d’uns serveis públics de qualitat que contribueixin a dinamitzar l’economia de la ciutat i
• la necessitat de prendre mesures conjunturals que atenuïn les conseqüències de la crisi sobre els col•lectius més desfavorits: transport públic gratuït per als treballadors / es en atur, ajuts al lloguer i fons per evitar els desnonaments, entre d’altres.

Eixos de treball que ja es van fer arribar, abans de les recents eleccions municipals, tant als diversos grups polítics, com a les principals entitathttp://www.blogger.com/img/blank.gifs socials de la ciutat.

Per últim, s’ha plantejat la necessitat de posar en valor i donar rellevància als espais de concertació municipals, on participen organitzacions empresarials, sindicals i Govern de la ciutat, com ara el Pacte per l’ocupació, ampliant els seus objectius, i el CESB, com a espai de consulta i proposta. Uns espais que CCOO del Barcelonès pensa que no poden ser substituïts per aquest nou àmbit de debat i reflexió.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 28 de juliol de 2011