Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CCOO s'oposa a la intenció del Govern de la Generalitat de passar la gestió de l'Hospital Dos de Maig a una societat anònima que es presenta com una cooperativa de treballadors. El Govern de la Generalitat aprofitant les retallades als serveis públics va anunciar el tancament de l'Hospital Dos de Maig al·legant la manca de diners per comprar l'edifici propietat de la Creu Roja, compra que ja havia d'haver-se fet efectiva. Curiosament, pocs dies després de l'anunci, apareix un projecte ja molt treballat que pretén fer-se càrrec de la gestió de l'hospital i que seria autogestionat pels treballadors. Aquest projecte de gestió, el qual és una societat nònima disfressada de cooperativa de treballadors, podria comptar ja amb el compromís de la Generalitat de garantir-li el concert amb la sanitat pública durant 20 anys; aquesta garantia és imprescindible per aconseguir el finançament necessari per comprar l'immoble.

Tot plegat, sembla la fi d'una estratègia molt elaborada per aconseguir la privatització d'un servei públic i lliurar-lo a una societat anònima, encara en projecte, l'únic objectiu de la qual serà guanyar diners per garantir els dividends dels seus accionistes.

CCOO refusa aquesta estratègia de lliurar els serveis públics essencials a entitats amb ànim
de lucre que no tenen com a primer objectiu donar un servei de qualitat als ciutadans, sinó guanyar diners i protegir els interessos corporatius d’alguns participants en el projecte que estan representats sindicalment i des de l’àmbit col·legial.

CCOO creu que l’única manera de garantir la qualitat de l’assistència que presta l’Hospital
Dos de Maig i els llocs de treball és que el Govern compri l’Hospital i compleixi els ompromisos que en el seu dia va adoptar la Generalitat de Catalunya que estan per sobre
dels interessos particulars del partit que en cada moment ocupi el Govern.

Etiquetes de comentaris: , ,