Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



L’11 de Setembre és, per EUiA, un dia reivindicatiu, unitari i de mobilització per l’avenç dels drets nacionals i socials dels catalans i les catalanes. Enguany arribem a l’11 de Setembre després d’un any ple d’involucions socials i nacionals. A la passada Diada teníem recent la sentència del Tribunal Constitucional que ens retallava l’Estatut i érem a prop de la Vaga General del 29-S contra la Reforma Laboral del govern Zapatero.
A l’hivern, les dretes van guanyar les eleccions autonòmiques catalanes, acabant amb 7 anys de govern catalanista i de progrés a la Generalitat, i fent a Artur Mas president d’un govern que, des del primer moment, ha manifestat el seu caràcter conservador i antisocial.
Aquest 11 de Setembre cal sortir al carrer per continuar denunciant les polítiques del Govern de CiU amb el suport del PP, que han aprovat uns Pressupostos antisocials en contra del que demanava la ciutadania, que desmantellen els serveis públics retallant en àmbits com la Salut, tancant serveis sanitaris d’urgències, a l’Ensenyament eliminant la sisena hora a les escoles públiques, a Serveis Socials revisant a la baixa la PIRMI, i destruint ocupació pública, mentre s’afavoreix als sectors més benestants amb mesures com el regal fiscal que suposa la pràctica eliminació de l’Impost de Successions.
Aquesta tendència es va reafirmar amb la nova victòria de les forces conservadores a les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de Maig, que va fer que CiU i PP obtinguessin a Catalunya i Espanya el major poder institucional municipal que mai han tingut en democràcia, sent especialment preocupant l’aparició de l’extrema dreta xenòfoba que amenaça trencar la convivència a molts barris populars.
El segon Govern Zapatero també està sent profundament regressiu pels drets dels treballadors i les treballadores i per la salut democràtica de l’Estat, especialment en aquest final de legislatura. D’una banda, una nova reforma laboral que segueix insistint en la precarietat com a fórmula per crear ocupació, fórmula fracassada fins el moment. I d’altra, una reforma constitucional al dictat dels mercats per limitar, o millor dit per exterminar, la possibilitat de dèficit de les administracions públiques, negant tota possibilitat d’utilitzar la política pressupostària per lluitar contra la crisi, i fer polítiques anticícliques. Una reforma, en definitiva, que aprofundeix el trencament del pacte constitucional de 1978 i escora cap a la dreta la segona transició que estem vivint.