Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Als treballadors de l'Institut Català de la Salut, al maig de 2010, com a tots els funcionaris, ens van retallar el sou un 5%. Al 2011 se'ns ha congelat el sou. Les retallades en la sanitat pública, que han estat especialment virulentes a l'ICS, ja que ha estat l'empresa sanitària que més ha vist reduït el seu pressupost, han deteriorat el servei sanitari que oferim als ciutadans. L'ICS ha acomiadat centenars d'interins i no substitueix les baixes; ha tancat plantes i quiròfans; ara, vol tancar els serveis centrals dels hospitals 5 dies. Ara comencen a fer-se públiques les conseqüències d'aquestes mesures sobre les llistes d'espera, que són molt mé s greus del que el conseller havia dit. A tot això s'afegeix ara l'anunci que és necessari retallar la nostra nòmina de desembre; si no acceptem, ens amenacen: serà necessari acomiadar 1.500 companys interins!
Quan el gerent de l'ICS va informar d'aquesta nova retallada dels nostres sous, va dir que aniria acompanyada d'altres mesures de gestió que permetrien augmentar l'activitat hospitalària, al temps que eradicarien irregularitats i situacions de privilegi que en l'actual situació de crisi són insostenibles. Lamentablement, aquestes bones intencions han quedat en un calaix i només es manté la voluntat irreductible de reduir novament els nostres sous: alguns, pocs, mantindran els seus privilegis i la majoria, treballadors i pacients, veurem com es deteriora la nostra situació. Però això no és tot. El Govern de la Generalitat està decidit a dividir l'ICS en petites empreses; trossejar-lo. L'objectiu: vendre'l en petites dosis a grups privats l'únic objectiu dels quals serà obtenir beneficis a costa de la sanitat pública.
Els treballadors de l'ICS no hem d'aguantar més agressions: ni contra la nostra
empresa que ha de continuar sent el primer proveïdor públic de Catalunya; ni contra els ciutadans de Catalunya que estan patint un deteriorament progressiu del servei sanitari a què tenen dret.
Concentració
Dijous, 20 d’octubre a les 17’30 hores
Jardins de la Maternitat (Conselleria de Salut)
Travessera de les Corts, 131-159
Defensa els teus drets!
Mou-te!
Vine!