Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El PEE dóna suport a les mobilitzacions del 15 d'octubre en favor d’una Europa mes solidària, democràtica i social.
Aquest cap de setmana s’ha reunit a París el comitè executiu del Partit de l’Esquerra Europea (PEE) i també el seu Consell de Presidents. En la trobada, a la qual han assistit els membres d’EUiA Antoni Barbarà i Àngels Tomás, un dels temes abordats i debatuts i que va generar una moció de presidència va ser el suport del PEE a les mobilitzacions del 15 Octubre en favor d’una Europa mes solidària, democràtica i social. Així, es va anunciar l’acte del PEE i dels seus tres membres en el marc de l’Estat espanyol, que se celebrarà el 14 d’octubre a l’Ateneu de Madrid, sota el títol "Front a l’Europa dels mercats, l’Europa dels treballadors i les treballadores”. A l'acte intervindran Pierre Laurent, Cayo Lara i J.L. Centella.

Com és costum, l’executiu del PEE va repassar la situació dels diversos països i membres de l’organització, els resultats electorals, els esdeveniments nacionals, l’agenda de mobilitzacions…També va revisar les accions del PEE del tercer trimestre després del darrer executiu a Trevi (Itàlia).

A proposta d’EUiA, IU i PCE es va aprovar una resolució contra la instal·lació antimíssils a Rota (Espanya) i contra les bases de l’OTAN (veure la notícia corresponent).

Un altre dels punts tractats va ser un avançament de l’agenda d’activitats pel 2012 i el pressupost. Pel que respecta a EUiA, hi ha la proposta d’organitzar una jornada sota el títol: “L’Europa de les desigualtats”, tot i que encara s’ha de fixar lloc i data de la mateixa.

Altres preses de posició han estat una resolució contra la violència de gènere, una de solidaritat amb el poble de Xipre, la decisió de celebrar la Universitat d’Estiu 2012 a Grècia i diverses participacions a escala europea com ara a la mobilització dels dies 3 i 4 de novembre a Cannes (França), contra el G-20.

Finalment, senyalar que en la segona jornada de treball es va comptar amb la intervenció del representant per a Europa del Govern de Cuba, que va explicar els canvis obeïts en el darrer congrés del PC de Cuba. També havia participat en el grup de treball d'Amèrica Llatina que es reuní divendres, abans de l’inici del comitè executiu.