Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Juan Ramos Camarero (Íllora, 1944 – 25 d’octubre del 2011) va ser un polític comunista espanyol. De jove es va establir a Cornellà de Llobregat, on va treballar a l'empresa Siemens. Durant els anys 60 va ingressar a Comissions Obreres (CCOO) i va formar part dels jurats d'empresa en el Sindicat Vertical. També va miliatar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), del qual va ser membre del comitè executiu. També va ser secretari de la Confederació del Metall de CCOO.


Va ser elegit diputat al Congrés per la circumscripció electoral de Barcelona a les eleccions generals de 1977 i 1979. Va dimitir del seu escó per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del 1980, en què va ser elegit. Membre del Comité Central del PSUC el desembre del 1981 va ser expulsat i el 1982 va fundar, amb Pere Ardiaca el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC). Posteriorment va ser secretari general del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE).

Els comunistes lamentem la seva mort i ens solidaritzem amb la seva familia i els seus amics.

Etiquetes de comentaris: , , ,