Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Unitat del centre esquerra, de l'esquerra i dels comunistes: aquest és l'esquema proposat pel secretari nacional del PDCI, Oliviero Diliberto, en el seu resum per al VI Congrés Nacional del partit a Rimini. Diliberto, va recórrer els temes abordats en l'informe preliminar del divendres passat davant els delegats nacionals. Primer la relació amb el PD (Partit Democràtic) i la necessitat d '"una Aliança Democràtica de les forces progressistes" per "expulsar els mercaders del temple" i derrotar Berlusconi a la vista de l'actual crisi del sistema democràtic. Per això, el partit, va dir el secretari del PDCI, ofereix un pacte de legislatura basat en compartir tres punts clars, treball, escola i política fiscal. En segon lloc, la relació amb l'esquerra i la necessitat de sortir del "nanisme" i convertir-se en una força capaç fins i tot numèricament, per representar a instàncies dels treballadors i moviments. Heus aquí, la mà estesa cap a l'esquerra ecologia i llibertat per a la creació d'una única estada federativa. En tercer lloc, l'esperança de la reunificació dels comunistes dins d'un partit únic. Des d'aquest punt de vista, les respostes de Refundació Comunista estan encara "sent insatisfactòries". Diliberto -va explicar- que la Federació d'esquerra és un punt de partida no d'arrivada. El secretari del PdCI va concloure el seu discurs amb la lectura d'un passatge en la biografia escrita per Nello Rosselli "màrtir de la resistència"dedicat a Carlo Pisacane, heroi del Risorgimento italiano . Al final del discurs plantejat els delegats reunits al Palau de Congressos de Rimini van acompanyá les notes de les cançons "Bandiera Rossa" i "Bella Ciao " amb els punys en alt. Més informació a la web del PDCI