Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



El responsable d’Acció Política d’EUiA i candidat número 3d’ICV-EUiA per Barcelona recorda que el candidat de CiU s’hapostulat com a ministre de Rajoy i ha ironitzat que “potser Boi Ruiz ja li déu haver preparat les receptes per les retallades sanitàries al conjunt del’Estat espanyol”

El responsable d’AccióPolítica d’EUiA i número 3 de la coalició ICV-EUiA a les generals, Joan Josep Nuet, ha carregat avui en roda de premsa contra el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que en els darrers dies s’ha volgut desmarcar delPP pel tema del corredor mediterrani. Així, Nuet ha volgut recordar que“al llarg de tota la legislatura CiU no s’ha equivocat ni una solavegada en el seu vot pel que fa a la reforma laboral, les polítiques fiscals ol’aprovació dels pressupostos generals: sempre ha votat amb el PP o ambel PSOE, o amb ambdós partits alhora”. Nuet ha insistit que durant totala legislatura els nacionalistes catalans han coincidit en la majoria devotacions importants tant amb els ‘populars’ com amb elssocialistes espanyols, per això ha dubtat que després de les eleccions del 20-NCiU modifiqui “la política de fons” que l’ha portat a aquestacoincidència amb la dreta espanyola.

El candidat d’EUiA ales generals i número 3 de la coalició roig i verda per Barcelona, ha senyalattambé que Duran “s’ha postulat com a ministre d’un futurgovern de Rajoy” i que també per aquest motiu “difícilment podentenir credibilitat les seves crítiques al PP”. Nuet fins i tot haespeculat sobre la cartera que podria obtenir Duran: “Potser Sanitat? Elconseller Boi Ruiz ja li déu haver preparat les receptes per les retalladessanitàries al conjunt de l’Estat espanyol, en la línia de les que araaplica CiU a Catalunya”, ha ironitzat el dirigent d’EUiA i candidata les Corts generals.

Per a Nuet, el PP té clarala seva aliança amb CiU i s’ha referit al vot dels ‘populars’catalans la passada setmana al Parlament: “Van evitar la reprovació delGovern de CiU per la seva política de retallades en el sistema sanitaripúblic”. En conclusió, “la política de retallades que el PP amagaen el seu programa, CiU l’executa a Catalunya i per això els vots del PPi de CiU seran una suma efectiva després del 20-N”, ha denunciat Nuet.

El candidat ha oposat a lespràctiques regressives de la dreta les propostes programàtiquesd’ICV-EUiA, aprovades en convenció dissabte passat. En concret, ha parlatde la proposta de llei per evitar la privatització, tant total com parcial,dels centres de salut públics.


Per la paui el diàleg a Euskadi

D’altra banda, Nuets’ha referit a “la nova fase” que s’ha obert a Euskadia partir de la Conferència de Pau i el comunicat emès per ETA en què escompromet al cessament definitiu de l’activitat armada. El dirigentd’EUiA i candidat ha demanat a l’Estat espanyol “que facilitiel diàleg, que flexibilitzi la política penitenciària per apropar i reinserirels presos, que es faci un reconeixement de totes les víctimes i que eslegalitzi l’esquerra abertzale”. En aquest sentit, Nuet ha dit que“s’ha d’acabar amb les mesures d’excepció dels darrersanys perquè Euskadi ha entrat en una nova fase” i en concret s’hapronunciat a favor de derogar la llei de partits: “Si s’ha acabatla violència, cap idea política pot ser il·legal a Euskadi”, ha conclòs.

Fiscalitat

Preguntat pels periodistessobre la comissió parlamentària pel pacte fiscal, Nuet ha declarat que“s’han de trobar les mesures fiscals que ens apropin al concerteconòmic”, però ha volgut introduir un altre debat: “L’expolifiscal a Catalunya de les classes benestants a la majoria de la població”.Així, Nuet ha defensat una reforma fiscal progressiva a Catalunya i ha senyalatque “d’això no en parla Duran i Lleida”. Per al candidatd’EUiA “el dèficit fiscal s’ha d’abordar entreterritoris i també entre classes, per a què també pagui més qui més té”.
Més informació a www.euia.cat