Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CCOO de Catalunya ha signat avui el preacord de renovació de l'AIC amb UGT i Foment del Treball, que va ser subscrit per primer cop l'any 2005. 

Aquesta tarda ha tingut lloc la signatura per impulsar la renovació de l’Acord Interprofessional de Catalunya a càrrec de CCOO, UGT i Foment del Treball. CCOO de Catalunya iniciarà ara un procés de consultes a l’afiliació sobre els continguts d’aquest Acord que podria ser ratificat a finals del mes de novembre. 


La renovació de l’Acord Interprofessional de Catalunya comportarà:

1) Adaptar les orientacions per a la negociació col.lectiva als canvis legals que s’han produit i de forma especial: ¿ Garantir la capacitat d’intervenció sindical en els EROS i en la modificació substancials de contractes ¿ Reforçar la flexibilitat interna com alternativa als acomiadaments ¿ Garantir l’actualització dels salaris incorporant a la inflació altres referències com la productivitat i la reinversió de beneficis empresarials.

2) Aprofundir en el Marc Català de Relacions Sociolaborals: ¿ Orientar la negociació col.lectiva d’àmbit de Catalunya que articuli els diferents convenis col.lectius d’àmbit inferior i faci disminuir els buits de cobertura ¿ Reforçar el Tribunal Laboral de Catalunya com instrument bipartit per la resolució extrajudicials de conflictes i la seva capacitat per intervenir en el desbloqueig de la negociació col.lectiva i en els Ero’s.

3) Introduir nous continguts a la Negociació Col.lectiva en especial la formació i l’experiència laboral i el seu reconeixement en relació a les carreres professionals. 

4) Emplaçar a la Generalitat de Catalunya a obrir un espai de concertació social per abordar les polítiques per fer front a la crisi i en especial mesures per crear ocupació i reactivar l’economia.

CCOO de Catalunya obrirà ara un procés de consulta als delegats i delegades sindicals i al conjunt d’afiliació sobre els continguts de l’AIC que es farà mitjançant assemblees territorials descentralitzades de delegats i delegades sindicals de les empreses i una consulta telemàtica per a tota l’afiliació a través de la pàgina web.

(Noticia treta de la web de ccoo.cat)