Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA
La responsable de la Dona d'EUiA i diputada denuncia que "les retallades del Govern de CiU afecten d’una forma molt específica" a les dones que pateixen aquesta xacra social

En aquest 25-N, dia internacional per la no violència contra les dones, la responsable de l’Àrea de la Dona d’EUiA i diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, vol “denunciar les polítiques de retallades del Govern de CiU que afecten d’una forma molt específica a les dones que pateixen violència masclista”. Per a Civit, les retallades de prestacions socials, de la PIRMI, en l’àmbit de la salut i de l’habitatge públic, com també la supressió del programa de seguretat contra la violència masclista del Departament d’Interior “fan que dones que pateixen violència masclista tinguin més dificultats per a poder sortir-ne i tirar endavant”. Així mateix, la diputada d’ICV-EUiA considera que “no treballar la coeducació a l’escoles i suprimir el programa adreçat a les adolescents ‘Talla amb els mal rotllos’ suposa un important retrocés en la prevenció de la violència masclista.”
D’altra banda, la responsable de l’Àrea de la Dona d’EUiA també ha criticat “les retallades en les subvencions destinades als Ajuntaments i a les entitats que estan portant a terme programes tant de prevenció com d’assistència a les dones.”

Civit ha reclamat “el desenvolupament de la Llei de drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista” i ha emplaçat el Govern de la Generalitat a que faci “una llei d’igualtat entre homes i dones”, que ha recordat l’actual majoria parlamentària de CIU i PP va vetar.

La diputada ha anunciat que preguntarà sobre aquestes qüestions en el pròxim ple del Parlament al conseller de Benestar i Família, Josep Lluis Cleries.

Etiquetes de comentaris: , ,