Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El candidat número 3 d’ICV-EUiA intervé a l’acte de campanya adreçat al col·lectiu, juntament amb la candidata número 2, Laia Ortiz, i el diputat Joan Herrera El candidat número 3 d’ICV-EUiA per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha intervingut aquesta tarda a l’acte de campanya de la coalició adreçat als col·lectius LGTB (lesbià, gai, transsexual i bisexual), que ha tingut lloc al bar Iurantia, a l’Eixample barceloní. Nuet ha començat advertint de la “perillositat” del “duet CiU-PP” doncs la seva política de retallades també inclou la dels drets civils. Per això ha fet una crida a la comunitat LGTB a mobilitzar-se i votar a la coalició com opcions per “aturar els nous inquisidors” de la dreta. Per Nuet, CiUi PP preparen “dues noves contrareformes”: eliminar el dret de les dones a decidir sobre el propi cos pel que fa a la llei d’avortament, i el dret a decidir viure lliurement la sexualitat i la afectivitat, que afecta els drets LGTB i que fa preveure “la seva criminalització” per part d’una majoria de la dreta, que després del 20-N atacarà la llei de matrimonis homosexuals i el seu dret a adopció. Nuet ha carregat contra el candidat de CiU, Duran i Lleida, a qui ha qualificat de “nacionalcatòlic” per haver dit que els homosexuals “també són fills de Déu”. El candidat d’ICV-EUiA ha afegit que la frase de Duran li recordava “a l’església dels temps de Franco més que a l’actual”. Davant d’aquest panorama, el candidat d’esquerres ha fet una crida a “mobilitzar-nos a dojo com autodefensa, perquè el que ve és fortíssim”. Arribat a aquest punt, li ha tocat al PSOE el rebre: “El govern de Zapatero s’ha doblegat davant dels mercats però també de la Conferència Episcopal”. Nuet ha senyalat aquí “el paper ideològic de l’església espanyola en el problema de l’homofòbia.” Després d’aquesta prèvia, el candidat ha demanat el vot als presents “per tenir un grup més fort al Congrés i defensar en millors condicions els nostres drets” i també “per aconseguir que el PP no tingui majoria absoluta”. Nuet ha acabat instat el moviment LGTB –representat a la sala per la Coordinadora Gai i Lesbiana de Catalunya, el FAGC i el Casal Lambda- a que continuï “organitzant-se i defensant-se” i ha assegurat: “No us fallarem.” A l’acte també han intervingut el diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i abans al Congrés, Joan Herrera, i la candidata número 2 per Barcelona, Laia Ortiz.