Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


POR UNA SALIDA JUSTA DE LA CRISIS PER UNA ECONOMIA AL SERVEI DE LES PERSONES: CAL DEFENSAR L’OCUPACIÓ I ELS DRETS SOCIALS I LABORALS DELS TREBALLADORS I LES TREBALLADORES.

La crisi econòmica que vivim al nostre país és resultat de l’especulació financera, però també de les polítiques dels governs del PSOE i del PP, amb la col·laboració de CiU, que ens han portat a: un model econòmic, social i laboral ineficient i injust. amb gairebé 5 milions de persones aturades a Espanya i 742 000 a Catalunya. treball precari i creixement de l’economia submergida ( representa el 23% del PIB). salaris baixos i pensions insuficients. increment de les desigualtats socials. i amb un estat del benestar dels més dèbils d’Europa.

Ara ens volen convèncer de que si es vol sortir de la crisi, hem de seguir pagant – la aquells que no l’hem provocat: els treballadors i les treballadores i els sectors populars, quan en realitat el que volen és mantenir els privilegis dels més poderosos. I ho fan pel camí més fàcil: retallant els salaris congelant les pensions, retallant els serveis públics i les prestacions socials, i endurint les condicions socials i laborals dels empleats / des públics / ques (congelació salarial, reducció de plantilles, etc...). amb reformes laborals que precaritzen l’ocupació i fan l’acomiadament més fàcil i barat. Un atac en tota regla a l’Estat del benestar seguint les indicacions dels organismes internacionals ( Banc Mundial i Fons Monetari Internacional) i de la Comissió europea. I una agressió a les condicions laborals i als drets socials que es pretén justificar per la necessitat de reduir el dèficit públic.

Hi ha una altre forma de reduir el dèficit: incrementar els ingressos augmentant els impostos als rics, perquè pagui més qui més té, més guanya i més contamina: o equiparant en l’IRPF les rendes del capital a les del treball i augmentant la tributació a les rendes més altes. o recuperant l’impost sobre el patrimoni, i creant un nou impost sobre la riquesa, o augmentant l’impost de societats a les grans empreses o acabar amb els privilegis de les SICAV incrementant la seva tributació i el control sobre aquestes societats on es refugien les grans fortunes.

Però el Govern del PSOE, amb la col·laboració de la dreta econòmica i política, encapçalada per CiU i el PP no es planteja aquestes alternatives i, en canvi, s’anuncien mesures que comporten noves amenaces: Noves reformes laborals per a abaratir l’acomiadament Retallada de la protecció de l’atur Copagament sanitari Privatització d’empreses públiques A tota Europa els Governs han optat per cedir davant la pressió i el xantatge dels mercats, la qual cosa posa en perill la pròpia Europa Social i la democràcia.

A Catalunya aquest model econòmic vell i caduc ho defensa CiU de la mà amb el PP, que està per retallar drets socials als treballadors i treballadores. D’altra banda els socialistes catalans s’han arrenglerat, amb els seus vots al Congrés i al Senat, amb les posicions del PSOE. La gent del món del treball no podem tolerar unes polítiques que perjudiquen els joves, les dones, els aturats / des, els pensionistes, els treballadors / es en actiu.

Cal mobilitzar-se per tal d’evitar que uns pocs es continuïn enriquint a costa de retallar els drets de la majoria de la població. Però a més de l’acció sindical necessitem dur les nostres reivindicacions i propostes a les institucions. Necessitem també portar la discussió política als centres de treball. Explicar als treballadors i treballadores que no totes les polítiques són iguals i que amb polítiques d’esquerres trobarem solucions.

Ens és imprescindible una alternativa política d’esquerres per canviar aquesta situació. I per a això necessitem que l’esquerra transformadora, ICV-EUiA tingui una major presència a les Corts Generals ICV – EUiA va votar en contra de la reforma laboral i la reforma de les Pensions al Congrés i al Senat, i va donar suport actiu a la vaga general amb els parlamentaris i parlamentàries fent vaga i amb una presència massiva i compromesa de la seva militància en la mobilització del dia 29 de setembre, i ha estat al costat dels Sindicats de classe a les seves mobilitzacions contra les retallades socials i laborals.

La coalició ICV – EUiA lluita perquè es rectifiqui el paquet de mesures del Governs Zapatero i Mas. És una ferma defensora del sistema públic de protecció social, i d’uns serveis públics de qualitat. I té propostes per reforçar l’Estat del benestar i potenciar una economia que respongui a les necessitats de les persones. ICV – EUiA, davant dels que demanen encara més sacrificis als treballadors i les treballadores, defensa una sortida de la crisi justa.

Cal donar suport a la coalició, perquè: Necessitem un nou model productiu sostenible i basat en l’ocupació estable, segura i de qualitat Volem un estat del benestar més fort que garanteixi l’ educació, salut, atenció a la dependència,el dret a l’habitatge, etc... Necessitem un sistema just i públic de protecció social, amb prestacions dignes i suficients per a viure

Cal potenciar els serveis públics d’ocupació mantenint el seu caràcter públic Són imprescindibles uns serveis públics de qualitat, i amb unes condicions salarials i laborals dignes per als seus treballadors / es

Cal lluitar contra el frau fiscal i l’economia submergida, i que els més rics paguin més impostos, per atendre les necessitats de la majoria de la població S’han de protegir els drets socials i laborals de les persones. Cap persona aturada sense ingressos.

Cal defensar la democràcia lluitant contra la dictadura dels “mercats”, que posa els drets dels bancs per davant dels de les persones. ICV – EUiA som garantia de defensa d’aquests objectius. Apostem clarament per la defensa dels drets i interessos dels treballadors / es del nostre país i volem sortir de la crisi amb una societat més justa i més cohesionada. Ens oposem a les polítiques neoliberals de PSOE, PP i CiU, que persegueixen el desmantellament de l’estat del benestar, empitjorar el nostre sistema de relacions laborals i limitar la capacitat d’acció i negociació dels sindicats. Junts podem aconseguir–ho.

I per fer-ho possible és necessari participar de forma activa a la campanya de les eleccions generals:

Difonent les propostes d’ICV – EUiA Cridant a la participació massiva, exercint el vot

Demanant el vot per al candidat Joan Coscubiela i les candidatures de la Coalició ICV-EUiA

Organitzant actes i activitats a les nostres empreses i rams

Participant als actes territorials i centrals Fent d’interventors/res el dia de les eleccions Barcelona, novembre de 2011