Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA


El coordinador general d’EUiA i diputat augura més activisme al carrer i una actitud ferma d’oposició a les institucions davant l’anunci d’unes mesures “molt liberalitzadores” i una nova reforma laboral

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha declarat avui que en el discurs d’investidura “Mariano Rajoy ha fet una diagnosi de la crisi de manera interessada per amagar així les seves causes”. Segons Miralles, el nou president del Govern espanyol s’ha dedicat a “justificar uns durs plans d’ajustament social” regressius per la gran majoria de la ciutadania. “Ens preocupa el que ha dit i el que no”, ha insistit el dirigent d’EUiA, que ha senyalat “la democràcia, l’autogovern i el medi ambient” com els temes absents del discurs de Rajoy.


En opinió del diputat d’esquerres, les mesures anunciades pel president ‘popular’ són “molt liberalitzadores” i en concret s’ha referit a les propostes de baixada d’impostos i de ‘simplificació’ de l’Administració Pública, concepte “copiat del Govern de CiU” i que ha significat la reducció del servei públic en vistes a “la mercantilització i la privatització”, com en el cas de la sanitat –“Rajoy ha obert portes a ‘noves formes de gestió’ i tots coneixem el model de la comunitat de Madrid i què ha significat: privatitzar i fer negocis”, ha acusat Miralles-.
D’altra banda, ha carregat contra la nova reforma laboral que pretén tirar endavant el PP: “La reforma laboral ha fracassat, però ara la dreta torna a culpar a la gent treballadora dels alts nivells d’atur al país enlloc de centrar-se en com incorporar més persones al mercat laboral”, ha dit el coordinador general d’EUiA. En aquest punt també ha destacat que Rajoy ha demostrat “portar ben après el discurs de la patronal” en haver llançat “un dard enverinat” als sindicats pel que fa a la negociació col·lectiva, doncs ha instat a que “s’adapti a l’àmbit que a l’empresa li vagi millor”.

La conclusió per Miralles és que avui han parlat per boca de Rajoy “la patronal, els lobbys i els especuladors” i en conseqüència ha anunciat més activisme al carrer i una actitud ferma d’oposició a les institucions.

Solidaritat amb els empleats públics i missatge per la nova direcció del PSC

Entrant en altres temes, Miralles ha volgut expressar una vegada més la solidaritat de la seva formació amb els empleats públics, que s’enfronten a noves retallades, i ha defensat “una societat sana, formada i amb igualtat d’oportunitats” front a l’aprimament del sector públic impulsat per part del Govern de CiU i les conseqüències que està tenint “en les condicions laborals, en l’atenció i la protecció de les persones i en la qualitat dels serveis públics”.

Quant al resultat del Congrés del PSC, Miralles ha explicat que ha felicitat personalment Pere Navarro a qui ha transmès el següent missatge en nom d’EUiA: “Treballem des de la diversitat de l’esquerra que representem amb l’horitzó de tornar a fer possible una majoria d’esquerres el 2014 a Catalunya i al màxim de municipis”.

‘La Marató’ de TV3

Preguntat pels periodistes de TV3 sobre quina valoració fa de ‘La Marató’, en la que ell mateix ha participat un any més, Miralles posat en primer terme “el poble català i la seva vessant solidària”, però ha senyalat que cal que el Govern cobreixi el que li toca amb polítiques impositives: “La millor ‘marató’ que podria fer el Govern és incrementar impostos per cobrir aquestes necessitats –regeneració i transplantament d’òrgans i teixits- i d’altres”, ha conclòs.

Etiquetes de comentaris: , ,