Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


CCOO REBUTJA FRONTALMENT EL PAQUET DE MESURES QUE VOL TIRAR ENDAVANT EL DEPARTAMENT JA QUE SUPOSA UNA NOVA RETALLADA ESTRUCTURAL SENSE PRECEDENTS EN EL PODER ADQUISITIU I EN ELS DRETS SOCIALS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L’ENSENYAMENT.

Què han proposat avui a la Mesa i com afecta a l’ensenyament públic?

Han plantejat noves exigències per al reconeixement dels estadis de promoció docent:
Incrementar desorbitadament el nombre d’anys per assolir el primer estadi, arribant fins a 9 anys. Afectaria a 16.000 professors i professores novells que tenen una antiguitat menor a 6 anys. La resta, des del 2n fins al 5è estadi, seguirien sent 6 anys, com fins ara. L’estalvi serà de 30 milions d’euros en 3 anys..

1- Probable nou increment de la jornada lectiva: Per poder atendre l’increment d’escolarització del curs 2012/13  es podrà incrementar de nou la jornada lectiva  del professorat (+1 h primària: 1.395 interins menys. +1 h secundària: 1.418 interins menys)

2- Es suspèn definitivament la millora econòmica que completava la prestació per incapacitat temporal. S’anul·len i es deixen sense efecte les condicions regulades pels convenis col·lectius  que tinguin relació directa amb aquesta millora. A partir del tercer més de baixa, hi haurà una pèrdua retributiva que pot superar els 500 euros.

3- Flexibilitat i polivalència de les atribucions docents: el Govern pretén modificar els criteris amb què es calculen les plantilles flexibilitzant l’atribució docent del professorat. Això pot implicar, per exemple, que els horaris es completin assignat al professorat hores lectives d’especialitats docents diferents a la pròpia.

D’altra banda:

No es concreta la quantitat del complement específic que ens volen reduir. La mesura afecta a tot el personal del sector públic, incloses les Universitats. Per al personal laboral es preveu que la reducció es produeixi a través de la negociació col·lectiva però si no s’arriba a un acord abans de l’1 de maig de 2012, la reducció s’aplicarà a les retribucions de juny i de desembre. Com que la reducció tindrà caràcter proporcionals, en el cas, per exemple, d’un docent de secundària podem estar parlant d’una reducció de més de 2000 euros.

Es confirma que no s’atorgaran els ajuts als empleats i empleades pel concepte de Fons d’Acció Social. Enguany ja s’havia reduït un 50% aquest ajut,
Per segon any consecutiu la Generalitat no farà cap aportació al pla de pensions (que suposa salari diferit)

No hi haurà oferta d’ocupació pública. No es recuperaran les places d’oposició pactades que restaven pendents d’ofertar-se ni es cobririen les jubilacions.
Les reduccions de jornada per cura de fill tindran una reducció proporcional en les retribucions. No es cobrarà el 100% del salari durant el primer any de reducció com fins ara. Es podrà demanar la reducció fins als 12 anys del menor.

L’Administració no dóna per tancada la negociació i ens ha convocat per la setmana vinent.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de gener de 2012

Etiquetes de comentaris: , ,