Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


  A cent dies del final del seu mandat, el president Sarkozy pretén redescobrir els problemes socials de l'atur i el drama que la seva política ha generat. Pretén no tenir cap responsabilitat per la destrucció de centenars de milers d'ocupacions, i el 31 de desembre, va convocar una cimera "social" per al 18 de gener. 

De fet, Nicolás Sarkozy vol imposar un IVA  "social" , rebutjat per un 64% dels francesos, i projecta condicionar les indemnitzacions als desocupats amb foscos plans de formació. Ell,  que es va negar a escoltar les veus de milions de treballadors, els sectors públic i privat, la lluita contra la reforma de les pensions,  ha desviat fons públics per a engrossir les butxaques dels accionistes. No li deixem fer!

El PCF flama a sortir a la trobada dels empleats en tot el país per a exposar les seves responsabilitats i dur les propostes del Front d'Esquerra, i el seu candidat Jean-Luc Mélenchon . El 17, 18 i 19 de gener: la Cimera Social estarà en els carrers, en les àrees comercials i industrials, en els nostres llocs de treball, davant de les oficines d'ocupació en els nostres barris! El PCF flama a una mobilització nacional per l'ocupació, els salaris, per la protecció social. Obrers, Empleats o funcionaris, empleats o en recerca activa d'ocupació: que s'escolti el rebuig massiu a la política de la dreta, anem a escoltar el nostre compromís amb la una política de l'esquerra per a la protecció dels salaris, l'ocupació i social. 

El PCF convida a les organitzacions a celebrar reunions públiques, reunions amb dirigents sindicals per a discutir la mobilització i les solucions necessàries en l'àmbit de l'ocupació.

El PCF i els seus socis en el Front d'Esquerra tenen proposades:

1º prohibir els acomiadaments i les accions d'una moratòria sobre la desregulació dels serveis públics 2º desenvolupar una política activa de re-industrialització del país a partir de les propostes dels empleats i els seus sindicats.
3º recuperar el poder sobre els bancs i institucions financeres 
4ºel cessament immediat de les exempcions cotitzacions de seguretat social (30 milions d'euros a l'any) i gravar els beneficis financers de les empreses i les rendes del capital 
5º modular l'impost de societats i cotitzacions. 
6ºgastar els diners públics per al les ocupacions públiques  i l'abolició de la RGPP per a reconstruir uns serveis públics moderns, eficaços, eficients i útils per a tots. 

Més informació a:   www,pcf.fr