Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


EUIA

La direcció del PEE s'ha reunit aquest passat cap de setmana a Berlín i ha comptat amb la participació dels dirigents d'EUiA Antoni Barbarà i Àngels Tomás Aquest passat cap de setmana s’ha reunit a la seu de la Fundació Rosa Luxemburg de Berlín el Comitè Executiu del Partit de l’Esquerra Europea (PEE), així com diversos grups de treball, com són els d’Orient Mitjà, d’Amèrica Llatina, de la Iniciativa Ciutadana, de la Universitat d’Estiu i el Secretariat, i s’ha constituït en la seva primera trobada el grup de treball LGTB. En la reunió del Comitè Executiu hi han participat Antoni Barbarà i Àngels Tomás i en el grup de treball LGTB, el company Ramon Zamorano.

La benvinguda va anar a càrrec del president del PEE, Pierre Laurent, i de la co-presidenta de Die Linke, Gesine Lötzsch, com país d’acollida de la trobada, en què s’ha debatut sobre la situació política actual, amb l’agreujament de la crisi i la caracterització de la nova etapa en què cal passar de la indignació a la resposta i l’alternativa.

En aquest espai es va debatre una declaració de la presidència que incorpora els elements originals i les aportacions: Rebuig de la reforma del Tractat Europeu ‘regla d’or’; Contra l’austeritat i la dictadura dels mercats; Per la restauració i desenvolupament de la democràcia i la solidaritat entre els pobles; Activació del diàleg social, cultural i polític amb la ciutadania; Contra la crisi... I tot plegat es va concretar amb la crida a una convocatòria d’assemblea alternativa, oberta i confluent adreçada a organitzacions polítiques, sindicals, xarxes i moviments socials, sectors culturals, universitaris, etc., que sigui una contra-cimera alternativa (30-31 de març).

El segon bloc de treball va consistir en posar al dia i aclarir la logística per endegar la Iniciativa Ciutadana que, a proposta del PEE, proposa la existència d’un fons europeu pel desenvolupament social i solidari. Proposta que es presentarà abans de maig de 2012, marcant l’inici de la recollida de signatures i extensió territorial a partir del mes de maig.

En el curs de la reunió també s’han analitzat les realitats dels kurds, de Xipre i Hongria. I dins les tasques habituals, s’ha fet balanç electorals dels països on ha hagut eleccions. EUiA varem presentar la nostra valoració, així com IU la seva, en veu del coordinador federal, Cayo Lara.

Com és habitual en el primer executiu de l’any es van apuntar els grans trets de l’agenda anual i el finançament que la faci possible. Es van aprovar eixos i dates per a la Universitat d’Estiu (del 18 al 22 de juliol) a Volos (Grècia). També retenir que EL-Fem (xarxa de dones del PEE) realitzarà un seminari els dies 12 i 13 de maig a Màlaga.

Pel que fa a EUA, hem notificat la realització de la nostra 6a Assemblea en els propers mesos i una activitat pròpia com a grup de treball de Serveis Públics i que sota el títol ‘L’Europa de les desigualtats’ celebraríem en la proximitat de la festa anual L’Alternativa.

Finalment informar que alguns grups de treball de recent creació estan començant a funcionar (Agricultura, Àfrica, Medi Ambient i el de LGTB ja esmentat). S’han distribuït els materials elaborats per la xarxa de sindicalistes de la que formem part, des del seu inici.

Antoni Barbarà i Àngels Tomás, membres del Comitè Executiu del PEE en representació d'EUiA

Etiquetes de comentaris: ,