Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


  El Govern espanyol del PP, eleva a la categoria de "dissident"a maltractador cubà. Qualifiquen de inacceptables les declaracions d'Espanya sobre Cuba. Per  Luis Enrique Gonzalez, L'Havana, 21 gen (PL)
Cuba va qualificar d'inacceptables les declaracions del govern espanyol que no té la més mínima autoritat moral per jutjar a la nació caribenya. Cuba condena manipulación en caso de recluso fallecido.

Diversos mitjans de premsa s'han fet ressò de declaracions formulades per lavicepresident del govern espanyol del Partit Popular Soraya Sáenz i del Comunicat del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació d'Espanya, en relació amb la mort del reclús comú cubà Wilman Villar Mendoza.

El reclús havia estat sancionat per colpejar i lesionar en públic la seva dona i agredir després als agents de policia que van acudir davant la denúncia de la mare d'aquesta. Per la seva banda, l'Alta Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna Catherine Ashton ha dit que aquest cas plantejadubtes sobre el sistema judicial i penitenciari cubans.

Consultat per Premsa Llatina un funcionari de la cancelleria cubana va declarar que"és insòlit que tenint el govern d'Espanya la meitat dels seus joves en atur i una alta taxa d'assassinats i violència contra les dones, es gasti diners en una campanya per presentar una brutal agressió a la dona com dissidència política ". Aixímateix, va manifestar a més el "enèrgic rebuig a aquestes inacceptables declaracions, realitzades sense si més no esbrinar o esperar a conèixer què va passar realment". "Ni el govern espanyol ni a la Unió Europea els assisteix la més mínima autoritatmoral per jutjar a Cuba", ha indicat.

La mateixa font ha afirmat que "en comptes de dedicar-se a aquestes bastes tergiversacions de la realitat, haurien d'ocupar d'investigar i sancionar les nombroses morts en detenció que ocorren en les seves institucions, elsfreqüents actes de brutalitat policial contra manifestants que succeeixen sistemàticament a Espanya i altres països de la Unió Europea ".

També haurien d'investigar "els crims i maltractaments contra els immigrants,els vols secrets de la CIA amb persones segrestades i l'existència de presons secretes o la participació dels seus oficials en actes de tortura", va emfatitzar.                              

NUEVO CASODE MANIPULACIÓN INFORMATIVA Y POLITICA

El Gobierno español del PP, eleva a la categoría de “disidente”a maltratador cubano. Califican de inaceptables declaraciones de España sobre Cuba Escrito por Luis Enrique Gonzalez 21 de enero de 2012, 00:03La Habana, 21 ene (PL) Cuba calificó de inaceptables las declaraciones del gobierno español que no tiene la más mínima autoridad moral para enjuiciar a la nación caribeña. · Cuba condena manipulación en caso de recluso fallecido Diversos medios de prensa se han hecho eco de declaraciones formuladas por la Vicepresidente del gobierno español del Partido Popular Soraya Sáenz y del Comunicado del Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación de España, en relación con la muerte del recluso común cubano Wilman Villar Mendoza. El recluso había sido sancionado por golpear y lesionar en público a su esposa y agredir luego a los agentes de policía que acudieron ante la denuncia de la madre de esta. Por su parte, la Alta Representante de la Unión Europea para la Política Exterior y de Seguridad Común Catherine Ashton ha dicho que este caso plantea dudas sobre el sistema judicial y penitenciario cubanos. Consultado por Prensa Latina un funcionario de la cancillería cubana declaró que "es insólito que teniendo el gobierno de España la mitad de sus jóvenes en paro y una alta tasa de asesinatos y violencia contra las mujeres, se gaste dinero en una campaña para presentar una brutal agresión a la esposa como disidencia política". Asimismo, manifestó además el "enérgico rechazo a estas inaceptables declaraciones, realizadas sin siquiera averiguar o esperar a conocer qué ocurrió realmente". "Ni al gobierno español ni a la Unión Europea les asiste la más mínima autoridad moral para enjuiciar a Cuba", indicó. La misma fuente aseveró que "en vez de dedicarse a estas burdas tergiversaciones de la realidad, deberían ocuparse de investigar y sancionar las numerosas muertes en detención que ocurren en sus instituciones, los frecuentes actos de brutalidad policial contra manifestantes que suceden sistemáticamente en España y otros países de la Unión Europea". También tendrían que investigar "los crímenes y maltratos contra los inmigrantes, los vuelos secretos de la CIA con personas secuestradas y la existencia de cárceles secretas o la participación de sus oficiales en actos de tortura", enfatizó.

SAPS QUE HI HA 5 CUBANS PRESOS ALS EUA PER LLUITAR CONTRA EL TERRORISME?

Visita el bloc www.defensemcuba.blogspot.com i www.libertadaloscinco.blogspot.com