Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de febrer de 2012

La baixada de la inflació indica la davallada del consum i de l’activitat econòmica


CCOO REBUTJA LA REFORMA LABORAL I RECLAMA UN CANVI DE POLÍTIQUES PER SORTIR DE LA SITUACIÓ DE RECESSIÓ

L’Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de gener, a nivell de l’Estat, continua disminuint fins el 2% de taxa interanual, per la baixada del consum tot i l’augment del preu dels carburants.

La inflació subjacent, és a dir l’estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, també disminueix 2 dècimes fins el 1,3%, el que posa en evidència la caiguda del consum motivada per les polítiques d’ajust i retallada que crea atur i fa caure la demanda interna.

A Catalunya, la taxa interanual també baixa fins a situar-se en el 2,2%, dues dècimes per sobre de l’IPC estatal el que perjudica encara més les persones amb menys recursos per fer front a les seves necessitats bàsiques.

La inflació de la zona euro es manté en el 2,7% igual que el mes anterior, incrementant el diferencial espanyol amb la zona euro, fet que afavoreix, en aquest cas, la competitivitat de les empreses exportadores.

La baixada d’inflació indica la davallada del consum i de l’activitat econòmica. En aquest sentit les retallades i congelacions salarials agreugen encara més la situació de crisi, i són inútils per incrementar la competitivitat del país.

En aquest escenari CCOO de Catalunya:

· Rebutja la reforma laboral perquè facilita l’acomiadament, dóna més poder als empresaris, farà augmentar l’atur i agreujarà la situació de recessió econòmica.

· Reclama al govern una política de regulació i control de preus sobretot dels que afecten als serveis bàsics per garantir que la inflació no afecti en negatiu a la recuperació de l’economia i continuï perjudicant les persones amb menys recursos.

· Rebutja la política de retallades i privatitzacions de la Generalitat perquè posa en perill la reactivació de l'economia, i posa més dificultats a les persones que estan patint la crisi, en especial les que tenen rendes baixes.

· Continua apostant pel desenvolupament de l’acord de negociació col·lectiva signat amb les patronals perquè aposta per la flexibilitat interna pactada en lloc dels acomiadaments per resoldre els problemes de les empreses i alhora ens situa en la línia de canviar el nostre model productiu.

Etiquetes de comentaris: , ,