Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Barcelona 13-2-2012

Ahir es va produïr l'enéssim i més sagnant capítol de l'atac de l'oligarquia financera al poble grec. El Parlament va aprovar anit per 199 vots a favor i 74 en contra, d’un total de 300 diputats, un pla d'ajustament imposat per la troika (UE/FMI/BCE) i defensat pel govern de Papadimos. Es tracta d'un pla que recepta més "austeritat" i més "reformes" i que profunditza la crisi econòmica i social a que està essent abocada Grècia.

L'anomenat "rescat" de 130.000 milions d'euros que UE, FMI i BCE donarien a Grècia té com a condició associada un pla que, entre altres coses, preveu la reducció de 15.000 funcionaris aquest any (i 150.000 fins 2015), la reducció del salari mínim en un 22% ( 32% als joves), la pràctica eliminació de la negociació col.lectiva i les retallades en pensions... I això en un país on plou sobre mullat, on els ajustaments s'han anat succeïnt, on ja s'han rebaixat les pensions, on s'han imposat impostos abusius destinats a pagar el deute públic, on fruit de les retallades, l'atur massiu i la pobresa, han tornat epidèmies de malalties erradicades i on els nens es desmaien a les escoles.

Les enquestes evidencien una oposició de 8 de cada 10 grecs. Divendres i dissabte els treballadors i treballadores grecs van organitzar una vaga general de 48 hores contra el pla. Més de 100.000 persones es van mobilitzar a Atenes ahir. La policia va emprar gas lacrimògen contra la multitud i es va iniciar una batalla campal al centre de la ciutat. A l'estat espanyol #estamoscongrecia va ser trending topic a l'estat espanyol i avui hi ha diverses concentracions a les 20h als consulats grecs per mostrar la solidaritat amb Grècia.

És destacable la crisi que s'ha produït al govern els darrers dies, així com als dos partits majoritaris ND (dreta) i PASOK (socialdemòcrates), dels quals 21 i 22 diputats han estat expulsats per no votar a favor del pla. L'ultradretà LAOS també expulsarà a 2 diputats que van votar en contra. Els grups de l'esquerra, composada pel partit comunista (KKE), amb 22 diputats, i la coalició Syriza, amb 14, van oposar-se nítidament a aquest pla, connectant amb el sentir popular majoritari.

L'atac contra les classes populars, els drets de ciutadania, el principi democràtic de sobirania popular i les receptes polítiques sota les etiquetes de "austeritat" i "reformes" són el camí que els nostres governants, el govern de Rajoy (PP), que va aprovar una reforma laboral contra la gent treballadora aquest divendres, i el de Mas (CiU), que vol aprovar aquesta setmana uns pressupostos per 2012 que consagren i profunditzen les retallades als serveis públics, estan transitat. És un camí criminal que sacrifica el benefici col.lectiu als interessos de la plutocràcia financera.

Cridem a la mobilització i la lluita!

Cal una massiva mobilització el diumenge 19 de febrer contra una reforma laboral!
Ens trobaran enfront seu amb el nostre poble i els altres pobles d'Europa!
No pagarem la seva crisi!

Partit dels i les Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,