Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Joan Josep Nuet integrant del grup parlamentari d’IU, ICV-EUiA, CHA ha visitat aquest divendres als Secretaris Generals dels Sindicats (CCOO -UGT del Bages /Berguedà) acompanyat de Ricard Sánchez Coordinador comarcal d'EUiA Bages.

Durant la reunió, a més d’una anàlisi al detall de la convocatòria de vaga general realitzada pels sindicats, s’han valorat les mobilitzacions d’àmbit estatal celebrades el pasat diumenge, que Nuet va considerar com a “profundament positives”. Va indicar que amb elles queda demostrat que “va guanyant la presa de consciència de la ciutadania front a l’atac tan brutal que suposa la reforma”, que va titllar com el “major espoli als drets laborals, socials i salarials en democràcia”.
Nuet ressaltar que el seu grup parlamentari recolza “sense matisos” l’aturada general del 29-M ja que “la vaga general ha de ser un èxit perquè té que haver una resposta proporcionada a aquest atac tan brutal per part del Govern del Partit Popular als drets de treballadors i treballadores”.
Nuet va recordar que l’Executiu de Rajoy “no té la majoria absoluta ciutadana per a fer allò que vulgui. El PP va rebre el 44% dels vots en les últimes eleccions, tot i que té el 53% dels escons”, per la qual cosa va raonar que el Govern “seria un irresponsable” si no dóna marxa enrere a la reforma.
Fins llavors, va considerar que els responsables econòmics de Mariano Rajoy “s’han posicionat de manera nítida amb els interessos de la gran patronal, de la CEOE, i també ho han fet de manera clara front als drets dels treballadors, tant dels que treballen com dels que són a l’atur”.
Nuet va emplaçar, a la vegada, a l’Executiu a negociar amb els sindicats sobre la base de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l’ocupació que està presentada en el Congrés amb l’aval de més d’un milió de firmes i també amb les formacions polítiques per a consensuar un nou model productiu.
Va titllar d’acte de cinisme que des de Moncloa es retregui als sindicats no haver-li donat “100 dies de cortesia, quan des del PP no han tardat ni 80 dies en llançar una involució democràtica”, tot això mentre “els cinc milions d’aturats que hi ha en el nostre país ja es troben en vaga permanent”.
En aquest context, Nuet va indicar a Mariano Rajoy que “el que cal en aquest país és una reforma empresarial”, que inclogui “un pla contra l’immens frau fiscal existent”. Va posar com exemples el cas de l’ex president de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán, per a qui la Fiscalia ha sol·licitat presó per un pressumpte delicte contra la Hisenda Pública per la suposada evasió de diner en la compra d’Aerolínies Argentines, i el fet denunciat pels tècnics d’Hisenda que el 3% de les grans empreses espanyoles defrauden prop de 42.700 milions d’euros l’any.
Va valorar també que el sistemàtic atac que estan patint els sindicats “entra dins de les receptes neoliberals que tracten d’aplicar a nivell d’Europa i també en el nostre país” i va responsabilitzar d’això a la CEOE, al Govern i a la “caverna” que treballa per a publicitar les seves propostes. “Els sindicats són un mecanisme fonamental per a la defensa dels drets dels treballadors. A alguns, com al Govern, els destorba en el seu desig de deixar tot el poder als empresaris i deixar orfes als treballadors”, va dir.


 www.euiabages-bergueda.nireblog.com

www.euia.cat