Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





NOTA DE PREMSA // 04/04/12

MIRALLES: “EL PP RETALLA DRETS DE LES PERSONES I CASTIGA CATALUNYA”
El coordinador general d’EUiA i diputat considera que el pressupost del 2012 “no serveix ni per crear ocupació ni per recuperar l'economia” i afegeix que el Govern ‘popular’ “no vol escoltar el clam del 29-M”
Miralles també demana la llibertat dels dos estudiants en presó preventiva per participar en un piquet
El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha denunciat avui que els pressupostos del Govern del PP pel 2012 són “els més restrictius i antisocials de la història de la democràcia: el PP retalla drets de les persones i castiga Catalunya”. Miralles ha afegit que aquests pressupostos “no serveixen ni per crear ocupació ni per recuperar l’economia” i que amb l’augment dels preus de serveis bàsics com la llum, el gas i el butà es dificulta encara més que la majoria arribi a final de mes”. El dirigent d’esquerres ha senyalat que al mateix temps el govern ‘popular’ “atorga amb un classisme evident una amnistia fiscal als defraudadors”.
Miralles ha carregat contra “l’actitud irresponsable” del Govern del PP que amb la presentació d’uns pressupostos com aquests demostra que “no vol escoltar el clam del 29-M”. El diputat d’ICV-EUiA ha anunciat que, en conseqüència, el grup roig i verd presentarà una esmena a la totalitat.

“La submissió de Rajoy davant els mercats i Alemanya” de poc li ha servit segons Miralles, perquè “els poderosos i especuladors cada vegada demanen més”. Per al màxim dirigent d’EUiA, els ‘populars’ “se senten més en deute amb els qui marquen les regles del joc i enfonsen països que amb la seva pròpia ciutadania”, doncs amb les seves polítiques el Govern del PP “contribueix a destruir més ocupació i redueix les partides destinades a les prestacions”.

Què pensa fer el govern d’Artur Mas?

En conclusió, per a Miralles “Europa castiga Espanya i el govern espanyol castiga de retruc Catalunya amb uns pressupostos que redueixen a la meitat les inversions destinades al nostre país” respecte als de l’any anterior. A més, ha senyalat que “per fi ens diuen clarament que no se’ns pagarà el deute” i per això ha instat el govern d’Artur Mas a definir-se també sobre “què pensa fer”. En aquest sentit, Miralles ha apel·lat a la unitat de les forces polítiques catalanes i ha reclamat que es recuperi la comissió bilateral formada per representants dels governs d’Espanya i Catalunya, que va donar els seus fruits en l’etapa del Govern d’Entesa.

Miralles ha estat molt crític amb el Govern de CiU i l’ha acusat d’haver “afavorit aquests pressupostos com aliat que és del PP” amb qui “ha votat la reforma laboral i ha negociat els propis pressupostos de la Generalitat”. En conseqüència i davant els perjudicis que causen a Catalunya, el diputat d’esquerres i vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha instat el president Mas a trencar amb el PP i presentar una esmena a la totalitat” als pressupostos de Rajoy.

Llibertat pels estudiants en presó preventiva

D’altra banda, Miralles ha demanat la llibertat dels dos estudiants de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) en presó preventiva per haver participat en un piquet el 29-M. El coordinador general d’EUiA, formació que ha signat el manifest unitari promogut per l’AEP, considera “un despropòsit” que hagin estat empresonats i ha instat la ciutadania “a sumar-se a la campanya per la llibertat d’Ismael i Daniel”, que també han demanat la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, els sindicats, la FAVB, i altres organitzacions polítiques i socials catalanes.
Per acabar, el coordinador general d’EUiA i diputat ha tingut unes paraules pel conseller d’Interior, Felip Puig, la compareixença del qual Miralles i Herrera van demanar el dia següent de la vaga general perquè expliqui al Parlament el fracàs del dispositiu policial: “Està en una deriva molt preocupant pels drets i les llibertats”.


 GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)