Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha reivindicat avui “els valors que van definir la República”, just el dia abans en què es compliran 81 anys de la proclamació de “la Primera República a Catalunya i de la Segona República a Espanya“, ha recordat. Així, per Miralles defensar i promoure “la justícia social, la igualtat, la laïcitat, la defensa dels drets nacionals, de la cultura, de l’accés a l’educació i la salut públiques” té plena vigència en uns temps en què “es volen arrabassar drets i llibertats que tant han costat de conquerir”.

En aquest sentit, el dirigent d’esquerres s’ha referit al moment de lluita al nostre país en defensa dels serveis públics i contra les retallades socials impulsades pel Govern de CiU, i també contra la reforma laboral del Govern del PP que ha comptat amb el suport de la dreta catalana. Miralles ha remarcat que la vaga general del 29-M convocada pels sindicats “contra la injusta contrareforma laboral” va ser “un èxit que s’ha volgut tapar des del poder i certs grups de comunicació amb els aldarulls de la manifestació de Barcelona”. El dirigent d’EUiA ha denunciat la criminalització que s’està fent dels moviments socials i en concret dels dos estudiants de a facultat de Física de la UB, Isma i Dani, detinguts el 29-M per haver participat en el piquet del matí a la Zona Universitària i en presó preventiva des de fa 15 dies.

En aquest dia previ al 14 d’abril, Miralles ha encoratjant a la ciutadania a participar als actes festius i reivindicatius pro republicans que se celebren aquest dies, així com a continuar mobilitzant-se en defensa dels seus drets: “Demà mateix a la concentració en defensa dels drets i les llibertats civils, que PP i CiU també pretenen retallar en aquests temps durs de crisi i de resposta social.”