Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


                                                           

                                                           
RESOLUCIÓ  SOBRE LA MANIFESTACIÓ DEL 12M 15M

Crida a participar a la manifestació del 12M. No callarem

El 29M va ser una jornada de vaga massiva protagonitzada per la classe treballadora, organitzada per les organitzacions sindicals i altres sectors populars que van confluir en el que es pot considerar com una vaga social que va expressar l’oposició a la reforma laboral injusta,
ineficaç i inútil, però també que suposa un descontentament social molt important amb les polítiques d’austeritat, les retallades i privatitzacions dels serveis públics, el drama dels desnonaments hipotecaris i l’atur.

La resposta del govern davant l’augment de la resposta social a les seves polítiques de servei a
l’oligarquia financera ha estat intentar generar por i criminalitzar la mobilització social massiva
efectuada en exercici dels drets de vaga, manifestació i reunió, utilitzant la coartada dels aldarulls.

Per tant, denunciem l’arbitrarietat en l’ús de la força per part de les forces de seguretat contra els vaguistes, en les detencions i en la inhibició respecte a les coaccions contra el dret a fer vaga dels treballadors i treballadores, així com els plans de reforma penal que pretenen criminalitzar conductes com la desobediència civil o equiparar la participació activista a les xarxes socials
amb l’organització il·legal.

La nostra resposta serà continuar la mobilització social i popular contra el plans de l’oligarquia financera i els seus polítics còmplices. Als barris, al centres de treball, al carrer i a les xarxes. En aquest sentit, participarem a l’1 de Maig, que ha de ser massiu i una clara continuïtat de l’esperit del 29M. I tenim una fita que no podem defugir i que treballarem com una convocatòria central: la manifestació massiva, unitària i pacífica que està convocada el 12 de Maig, amb motiu de l’aniversari del 15M, amb el següent programa:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el
deute il·legítim creat per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació, sanitat i serveis públics gratuïts i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just del treball, salari digne i no a la precarització. No a la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral.

4. Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc públic
d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti distribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica Universal per a totes les persones.

Pels drets i llibertats civils, pel dret a l’existència, totes a la manifestació del 12M!