Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.





CONVOCATÒRIA DE PREMSA // 01/06/12


Els pròxims dissabte 2 i diumenge 3 de juny, a la Fira de Sabadell

EUiA CELEBRA LA SEVA 6a ASSEMBLEA NACIONAL AQUEST CAP DE SETMANA A LA FIRA DE SABADELL

Jordi Miralles deixa la coordinació general, després de 12 anys al fron tde la formació, i Joan Josep Nuet és el candidat de consens

A partir de  dissabte, 2 de juny, i fins el migdia de diumenge, EUiA celebrarà a la Fira de Sabadell la seva 6a Assemblea Nacional. El document de la mateixa ha estat elaborat per quatre comissions de treball obertes a la participació del conjunt del’afiliació. Aprovat pel Consell Nacional de la formació a final de març,ha estat debatut pel conjunt de les assemblees de base de territori i sector en els dos darrers mesos, que han presentat 1.400 esmenes. Així mateix, s’han escollit 500 delegats i delegades i 200 convidats en les assembleesde base.

El document polític d’EUiA per a la seva 6a Assemblea Nacional actualitza les propostes programàtiques de la formació per l’activisme social i la unitatd’acció amb altres organitzacions polítiques i socials d’esquerres. Al mateix, es prioritzen les propostes que tenen a veure amb donar alternatives als principals problemes de les persones: treball, serveis públics (Salut,Educació), democràcia, drets socials i dret a decidir.

D’altra banda, EUiAinsisteix en la seva vocació de moviment polític i social, i cerca fórmules pera conseguir més arrelament i un millor funcionament organitzatiu, dotant demajor protagonisme a les assemblees de base. També accentua el seu compromísper a fer possible la creació d’un nou espai de l’esquerracatalana, ecologista i nacional per encarar els nous reptes, amb la coalicióICV-EUiA com a punt de partida i des de l’accent social i el pluralisme,amb l’horitzó de 2014 per assolir noves majories progressistes.

Sessió de dissabte 2 de juny

A les 9 del matí arribaran per acreditar-se l’actual coordinadorgeneral i diputat, Jordi Miralles, el candidat a la coordinació general idiputat al Congrés, Joan Josep Nuet, i la portaveu de la formació i diputada,Mercè Civit. El plenari està previst que comenci a les 10 del matí. Després del’aprovació, per part dels delegats i delegades, de la proposta de Mesa ide les Comissions de Candidatures i de Credencials, a les 10.30h., intervindrà el coordinador general sortint, JordiMiralles, i el seguiran les salutacions dels secretaris generals d’UGT iCCOO de Catalunya, Pepe Álvarez i Joan Carles Gallego.

Ja a les11.15h. es presentarà el document polític i el mètode de discussió i a les 11.45h. començarà el treball per comissions (tancades, els mitjans noméspodran prendre imatges):
Comissió 1: Context, balanç i actualització dela proposta política i programàtica
Comissió 2: Aliances polítiques i socials.Majories de progrés a Catalunya, Espanya i Europa (balanç del’experiència del Govern d’Entesa, compromís amb IU i altres forcesd’esquerres de l’Estat espanyol, el PEE i la políticaeuropea…).
Comissió 3: Un nou espai català del’esquerra transformadora, ecologista i nacional (balanç i perspectives de la coalició ICV-EUiA)
Comissió 4: Quina EUiA volem? Model organitzatiu i estatuts
A les 12 hores Jordi Miralles oferirà una roda de premsa.

Després de dinar, les comissions reprendran la discussió (de les 15.30 a les 18h.) I a les18.15h. es debatran i votaran les esmenes en plenari.

A les 20.45h. finalitzarà el termini de presentació de candidatures al Consell Nacional ide presentació de resolucions. A les 21h. Les comissions de comptes, garantiesi credencials presentaran els seus informes en el plenari i la sessiófinalitzarà a les 21.30h.

Sessió de diumenge 3 de juny

A les 9.30h. s’iniciarà la segona sessió de plenari congressual fins a les11.30 h., en què es presentaran i votaran les resolucions, i a les 12 h. espresentaran i votaran les candidatures al Consell Nacional.

A les 12.15h. es proclamaran els resultats de les votacions i es reunirà el nou ConsellNacional per votar el coordinador general (veure més detalladament al’horari adjunt).

Intervencions a l’acte de clausura: moviments socialsnacionals, Front de Gauche, Syriza, Partit de l’Esquerra Europea, ICV, IU i el nou coordinador generald’EUiA

A les 13.00h. intervindran al’acte de clausura representants delsmoviments en defensa de la salut i de l’educació públiques i de les persones afectades per les hipoteques. Els seguiran les salutacions de la representant de la coalició grega Syriza, Natasha Theodorakopoulou, de la candidata del Front de Gauche a l’exterior, Juliette Estivill,i de la vicepresidenta del Partit del’Esquerra Europea, Maite Mola. Així mateix es comptarà amb les intervencions del secretari generald’ICV, Joan Herrera, i del coordinador federal d’IU, Cayo Lara (qui abans, a les 12.30 hores, oferirà un contacte informatiu a la sala de premsa, per parlar d’actualitat política).

De moment d’entre els convidats també han confirmat la seva assistència: una delegació d’IU integrada pel coordinador federal, Cayo Lara, l’eurodiputat Willy Meyer,el responsable d’Organització, Miguel Reneses, i el coordinador de Castella-Lleó, José Mª González; una delegació d’ICV formada pel secretari general, JoanHerrera, el responsable d’Organització, Lluis Moreno, i el responsable de Relacions Institucionals, Jordi Guillot; PSC(Daniel Fernández); ERC (Marta Barniol); Els Verds (Joan Oms);Jordi Serrano, rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya(UPEC); Jordi Bonet, president dela Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB); una delegació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC); unadelegació de la Comunitat Palestina aCatalunya, encapçalada per la seva presidenta, Salam Almaslamani;Núria Salamé, presidenta de l’Associació Catalana d’Amistat amb elPoble Sahrauí (ACAPS) il’opositor guineà i escriptor, JuanTomás Laurel.

Finalment,cap a les 13.55 h., intervindrà el coordinador general d’EUiA entrant, acompanyat del nou equip de direcció, i oferirà una roda de premsa a les 14.45hores (Auditori de la Fira-Sala de premsa).




GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart(626 34 42 41)

 premsa@euia.cat