Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


 Declaració per Pierre Laurent secretari nacional de PCF - 10 de juny de 2012


Els resultats de la primera ronda de les eleccions legislatives confirmen  la voluntat dels francesos i les francesas de donar la volta  a la pàgina a la dreta. Després de l'elecció de François
Hollande el 6 de maig, és possible el següent diumenge  escollir una majoria de l'esquerra en l'Assemblea Nacional. 

L'Elecció va  està marcada per una
alta abstenció  i una major   bipolarization  que expressa i distorsiona la realitat de la diversitat de la vida política francesa. És la conseqüència del  frenètica presidentialitzacion del debat polític. La inversió del calendari electoral  tergiversa l'abast del vot legislatiu, és un problema democràtic que només una ambiciòsa  reforma institucional cap a una 6è República pot resoldre. És un objectiu que el PCF i el Front d'esquerra  continuarà portant endavant .

El Front
d'esquerra aconsegueix, segons les primeres estimacions , un 7%. Aquest resultat confirma la  consolidació del Front d'esquerra que és una altra cop  aquesta nit la segona força de l'esquerra. En moltes circunscripcions , la dinàmica mobilitzadora del Front d'Esquerra ha continuat  arrelant  durant la campanya 


Les dues batalles, presidencials i legislatives, dutes a terme durant aquest semestre, son una promesa de futur i un actiu sense el qual l'esquerra no pot tenir èxit.

Diumenge que ve, un grup  del  Front d'Esquerra poden ser elegits a l'Assemblea Nacional dins d'una àmplia majoria d'esquerres. El país pot comptar amb els diputats durant els pròxims cinc anys.

Faig una crida aquesta nit a combatre  el proper diumenge, als candidats de la dreta que segueixen en la contesa, per bloquejar el camí de l'Assemblea Nacional els candidats del FN, recollint al voltant dels candidats d'esquerra a la millor posició, una majoria forta d'esquerres i un grup  del Front d'esquerra.