Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Joan Josep Nuet, Heinz Bierbaum i Oscar Lafontaine en la seu de CCOO.


El Secretari General del PCC i Coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet va tenir una breu trobada amb Oskar Lafontaine en el transcurs de la conferència que el dirigent de Die Linke va realitzar a la seu de CCOO de Catalunya. Al costat d’Oskar Lafontaine va estar Sahra Wagenknecht, recentment escollida  vicepresidenta de Die Linke,  i també Heinz Bierbaum, sindicalista d’IG Metall i diputat pel Die Linke. Al recent Congrés celebrat aquest cap de setmana a Göttingen, va ser escollit  president Bernd Riexinger, també sindicalista de Ver.di.
Joan Josep Nuet els va informar dels resultats i conclusions de la 6a Assemblea d'EUiA celebrada els dies 2 i 3 de Juny a Sabadell, de la situació política a Catalunya i a l'Estat.


La conferència del dirigent de Die Linke, Oskar Lafontaine, a la seu de CCOO, va consistir en un repàs de la crítica situació europea, de l’hegemonia dels mercats financers, de la necessitat de combatre aquesta situació de submissió dels governs, dels valors morals de l'esquerra, del paper que havien de jugar els sindicats en aquesta crisi, de l'efectivitat de la resposta a tanta agressió. Lafontaine va respondre a  preguntes del assistents. Un discurs entusiasta i ben articulat del que va ser Ministre de Finances al Govern de Gerhard Fritz Kurt Schröder, que avui és president del Comitè de Socis del Projecte del Gasoducte Noreuropeu, consorci constituït per les companyies energètiques Gazprom, BASF Wintershall i E.ON Ruhrgas, càrrec que ha merescut severes crítiques dels polítics alemanys. Lafontaine va assumir el Ministeri el 1998 i el 1999 va dimitir de tots els seus càrrecs del Govern que presidia Schöeder, incompatible amb el gir a la dreta d'aquest govern.

Oskar Lafontaine  segueix avui dia jugant un paper clau en la política alemanya a Die Linke, és una referència política per a l’esquerra europea i continua al seu estimat land de Sarre.

Sahra Wagenknecht, recién elegida vicepresidenta de Die Linke




Castellà:

El Secretario General del PCC i Coordinador General de EUiA, Joan Josep Nuet, tuvo un breve encuentro  con Oskar Lafontaine  en  el transcurso de la conferencia que el dirigente de Die Linke  realizó en la sede de CCOO de Catalunya. Junto a Oskar Lafontaine estuvo Sahra Wagenknecht, recién elegida vicepresidenta de  Die Linke,  así como  Heinz Bierbaum, sindicalista de IG Metal y diputado por  Die Linke. En el  reciente Congreso celebrado este fin de semana en Göttingen, resultó elegido presidente Bernd Riexinger, también sindicalista de Ver.di
 Joan Josep Nuet les informó de los resultados y conclusiones de la 6ª Asamblea de EUiA celebrada los días 2 y 3 de Junio en Sabadell, de la situación política en Catalunya y en el Estado.
La conferencia del dirigente de Die Linke, Oskar Lafontaine en la sede de CCOO, consistió en un repaso de la crítica situación europea, de la hegemonia de los mercados financieros, de la necesidad de combatir esta situación de sumisión de los gobiernos, de los valores morales de la izquierda, del papel que debían jugar los sindicatos en esta crisis, de la efectividad de la respuesta a tanta agresión. Un discurso entusiasta y bien articulado del que fue Ministro de Finanzas en el Gobierno de Gerhard Fritz Kurt Schröder, que  hoy  es presidente  del  Comité de Socios del Proyecto del Gasoducto Noreuropeo, consorcio constituido por las compañías energéticas Gazprom, BASF Wintershall y E.ON Ruhrgas, cargo que ha merecido severas críticas de los políticos alemanes. Lafontaine asumió el Ministerio en 1998 y en 1999 dimitió de todos sus cargos del Gobierno que presidia Schöeder, incompatible con la derechización de ese gobierno. Hoy día sigue jugando un papel clave en la política alemana, en Die Linke, es un referente político europeo  y continúa en su querido Land de Sarre.