Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Nota de premsa // diumenge 10/06/12

 NUET DEMANA UNA CONSULTA SOBRE LES CONDICIONS DEL RESCAT I LES RETALLADES

El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés avisa que el Govern del PP aprofundirà les polítiques antisocials i critica que “no es posin condicions als bancs de fer fluir el crèdit a les empreses i les famílies”


El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, ha criticat avui que els 100.000 milions d'euros destinats a rescatar la banca espanyola hagin arribat “per videoconferència i amb un President del Govern fugit a Polònia per veure futbol”. Nuet ha senyalat que el diner prestat per l’Eurogrup va a parar al FROB i per tant és l'estat qui assumeix el deute i qui el redistribuirà a les entitats financeres en dificultats. “Assumim doncs un deute públic de 100.000 milions més els seus interessos” ha afegit, fent especial èmfasi en què “les entitats que rebran del FROB aquestes ajudes en condicions favorables són les mateixes que compren deute públic de l'estat al 6 o 7% en una especulació incomprensible que paguem el conjunt de ciutadans”.
Per al màxim dirigent d’EUiA aquest seria el moment per a “construir una banca pública i facilitar crèdit a la societat”, però el que preveu és que el Govern del PP “aprofundirà les polítiques de retallades com a condició del rescat” i ha criticat que “no es posin condicions als bancs de fer fluir el crèdit a les empreses i les famílies.”
Nuet ha exigit la creació d’una ‘Comissió de la Veritat’ tant al Congrés com al Parlament de Catalunya per esbrinar les causes de la greu crisi financera al nostre país i quins han estat els responsables, perquè aquests 100.000 milions destinats al rescat de la banca ha insistit que “els pagarem el conjunt de la ciutadania” cosa que ha considerat “un robatori” i en conseqüència ha demanat “responsabilitats polítiques i penals als gestors.”
“El Govern del PP està intervingut”, ha sentenciat el coordinador general d’EUiA, qui ha advocat per una consulta sobre les condicions del rescat i les retallades. I si el Govern no modifica la seva política al respecte, “li demanarem la dimissió i noves eleccions”, ha avisat Nuet.


Imprimircompartir, comunitats virtuals