Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Nuet a la 6a Assemblea Nacional d'EUiA: "Cal una Syriza catalana que mobilitzi noves energies i més gent"
  
Vull en primer lloc cridar a 10 persones que formaran part de la direcció d’EUiA amb tasques executives per acord unànime del Consell Nacional:




Mercè Civit, Diputada d'EUiA al Parlament de Catalunya
Alfred Clemente, dirigent nacional d’EUiA
Francesc Matas, dirigent nacional d’EUiA
Irene Aldabert, Regidora de Sant Adrià de Besòs
Mireia Rovira, Col·laboradora del Grup Parlamentari de l'Esquerra Unitària Europea/ Esquerra Verda Nòrdica al Parlament Europeu
Àngels Tomás, Membre del Secretariat del Partit de l'Esquerra Europea
Gregorio Belmonte, Responsable d’Educació i Regidor de Sant Adrià de Besòs
Toni Salado, Responsable d’Assemblees Territorials de Base
Lorena Vicioso, Coordinadora d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA
Jordi Miralles, Diputat i portaveu d'Esquerra Unida i Alternativa al Parlament de Catalunya



Vull agrair de forma expressa al company Jordi Miralles la seva dedicació a la Coordinació General d'EUiA. Jo personalment i segur que molts i moltes de nosaltres no seríem aquí sense la feina i la dedicació d’en Jordi. Ell ens ha donat molt i pot donar molt més encara, a EUiA i a tota l'esquerra catalana i per això comptem amb tu per cercar nous camins d'unitat i si em permets, com quan érem més joves, camins de revolta. Moltes, moltes gràcies.

 

Vull dedicar les meves primeres paraules als homes i dones, als joves detinguts, assetjats i perseguits per la seva participació en la Vaga General del 29 de Març. No admetem la repressió ni la criminalització del jovent revolucionari i alternatiu. Ho vam patir a les nostres carns amb l’Isma, el Dani, el Xavi i la Laura i tots ells són dels nostres. 

Mostrar una enorme satisfacció per com ha transcorregut la nostra 6a Assemblea. Vam fer l'aposta de modificar moltes coses, com elaborar els documents, l’elecció del lloc, com treballar la proposta de direcció i sincerament crec que no exagero si afirmo que les coses han anat força bé i hem superat fins i tot les espectatives previstes.

 

Vull demanar-vos un fort aplaudiment per tota la gent que ha treballat i s’ha deixat la pell a l’Assemblea, els tècnics, els ponents, el servei de recompte, el servei de premsa i per tots els delegats, delegades i convidats que ens han acompanyat.

 

Vull agrair la presencia de delegacions de moviments i organitzacions polítiques i socials que ens acompanyen. Vull dir-vos aquí, a la gent de Dempeus per la Salut Pública, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Plataforma contra les Retallades, Iaioflautes presents..... Vosaltres si ens representeu... Moltes gràcies. Tornar a agrair la presència ahir dels Secretaris Generals d’UGT i CCOO i avui als representats del PSC, ERC, Els Verds i ICV.
En aquesta 6a Assemblea hem dibuixat una altra Catalunya possible, una Catalunya que pateix el pitjor Govern pels interessos dels sectors populars del nostre país. Volem una Catalunya molt diferent de la que ataca els drets socials i democràtics en nom de l'austeritat, que retalla la salut, l'educació, els serveis socials i reprimeix sense mesura als moviments i persones que resisteixen mitjançant la mobilització social.

 

Aquesta Catalunya que retalla ho fa de comú acord entre CiU i el PP i a més col·labora amb les retallades que el Govern del PP està fent a Madrid. Aquest tòxic duet entre CiU i PP no vol estalviar o enfocar l'austeritat des d’un punt de vista de la contenció del malbaratament de recursos escassos, sinó utilitzar la crisi per canviar el model social que hem conegut fins el moment.

 

Perillen a Catalunya el dret a la salut i a una educació públiques, de qualitat i en català. Rigau-Wert i Boi Ruiz-Mato s’entenen per retallar. Nosaltres ens volem entendre amb la comunitat educativa, estudiants-professors-pares i mares i també amb el sector de la salut, però no amb les mútues privades del Conseller sinó amb els treballadors-professionals i usuaris. Tenim alternativa i tenim força per lluitar, ho aconseguirem!

 

El salt qualitatiu als atacs als treballadors i sectors populars que ha significat la Reforma Laboral vol acabar amb el treball com un dret i posar-nos en mans d'una patronal antiga i ancorada en conceptes d'un model productiu caduc basat en l'especulació i el treball precari. Defensarem el sindicalisme dels atacs i mentides de la dreta i la patronal i amb els homes i dones del sindicalisme lluitarem per uns sindicats forts, reivindicatius i amb un paper estructural a la nostra societat on la democràcia no es quedi a les portes de les empreses.
Hem reforçat les nostres alternatives, amb propostes programàtiques reals, possibles i plenes de sentit comú pels temps que corren i per la majoria de la societat. Vull destacar-ne tres:

 

1- Fem nostres les reivindicacions de la Iniciativa Legislativa Popular de la dació en pagament i cridem plegats amb la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques que no s’entén que hi hagi gent sense casa i cases sense gent. Posem el paquet immobiliari de la banca al servei de les persones, reconvertim la bombolla immobiliària en habitatge digne i assequible per a tothom.

 

2- Reforma fiscal i del sistema financer, lluita contra el frau fiscal i banca pública. Mai una societat com l’actual havia creat tanta riquesa, el problema és que mai aquesta riquesa havia estat concentrada en poques mans i al servei de l’especulació i l’afany de lucre desmesurat d’uns pocs. Posem aquesta riquesa de tots al servei de tota la societat. Fem reformes de soca-rel perquè una crisi com la que estem vivint ja no sigui possible en el futur.

 

3- Defensem un Concert Econòmic Solidari i no permetrem que CiU, amb la que està caient i amb les polítiques que estan fent des de el Govern de la Generalitat, aïlli el debat polític a Catalunya amb un fals debat de Pacte Fiscal sense dimensió social. Esquerra Unida i Alternativa ho deixem ben clar, o hi ha Acord Social, o el Pacte Fiscal de la dreta no és el nostre i que no ens hi busquin. Nosaltres estarem amb la gent, amb la gent que pateix, amb la gent que es mobilitza, amb la rebel·lió de la gent jove, si el Pacte Fiscal dóna entrada a la gent, molt bé, sinó, seguirem ben acompanyats i no acordarem al marge de les persones.

 

A Europa, Espanya i Catalunya les coses estan canviant, hem escoltat als companys de Syriza i Front de Gauche de Grècia i França, les seves experiències ens estan ensenyant molt i ens donen idees noves per canviar i així connectar més plenament amb els nostres pobles. Treballarem amb el Partit de l’Esquerra Europea per eixamplar encara més aquest espai. Sarkozy ja és història i des d’aquí diem: amic Jean-Luc Melenchon, moltes gràcies company! I diem Alexis Tsiripas dóna’ns una gran alegria el dia 17, enterra el bipartidisme grec, colpeja el bipartidisme europeu i obre les finestres d’aquesta vella Europa que necessita una transformació profunda de la forma mercantil i antidemocràtica de ser construïda!

 

Izquierda Unida va entendre molt bé el missatge amb la creació de l’experiència de l’Esquerra Plural i el seu actual Grup Parlamentari. Aquest és el camí, unitat, lluita i creixement en la gestió de la pluralitat d’aquesta Espanya federal i plurinacional amb la que no ens fa cap vergonya agermanar-nos, aquesta gent a qui cantava Miguel Hernández a Viento del Pueblo. Trabajaremos contigo Cayo, codo a codo, cuerpo a cuerpo, para ampliar el proyecto federal y de transformación rojo, verde y violeta, con lealtad a lo que representas. Contamos contigo, cuenta con nosotros.

 

Em vull adreçar als companys d’Iniciativa per Catalunya Verds, a la seva direcció i a la seva militància, que també és nostra. Fa 10 anys vam començar a tancar ferides passades i vam començar a transitar per un camí d’unitat que ha portat moltes coses bones a la nostra Coalició conjunta. Vull dir-vos de forma solemne que aquest camí de treballar plegats ja no te marxa enrere i que ja només existeix un camí, el d’anar mes lluny encara.

 

La 6a Assemblea ha fet una proposta política oberta: Un Procés Constituent d’un Nou Espai Català de l’Esquerra Transformadora, Ecologista i Nacional. Algun titular ha parlat d’una marca que aglutini tota l’esquerra catalana. No volíem dir això, el catalanisme popular, l’ecologisme i la transformació social no tenen fronteres per créixer, però sabem que l’esquerra catalana és plural i respectem profundament les seves identitats per poder col·laborar i dialogar entre elles.

 

La Coalicó ICV-EUiA s’ens ha quedat petita com instrument i mirant a Europa, mirant al poble de Catalunya i observant les polítiques de CiU i PP, us volem proposar créixer sense límits, no fer volar la imaginació sinó recollir amb més eficàcia les inquietuds i energies de tanta gent, persones, organitzacions i moviments socials i polítics que volen construir amb nosaltres l’alternativa. No partim de zero per sort però com deia abans, amb vosaltres, volem anar més lluny encara.

 

Bé la 6a Assemblea s’acaba, ara comença la feina. No patiu, la farem plegats, més equip, mes feina col·legiada, més confiança entre nosaltres.

 

EUiA serà decisiva. Comencen avui els millors moments de la nostra història.

 

Gabriel Ferrater, poeta, ens va deixar fa 40 anys i ens va dir:"Segueixo passejant, i ara sé on vaig. "

 

Amics i amigues
Visca Esquerra Unida i Alternativa
Visca Catalunya