Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.



Luis Juberías i Quim Cornelles van participar a un acte de la Fundació Rosa Luxemburg a la Festa de Die Linke, que va tenir lloc des del passat divendres 16 de juny fins al diumenge 18 de juny a Berlín. A l'acte, sobre la situació de l'esquerra i els moviments socials a Europa, van explicar les experiències de mobilització a Catalunya i a l'estat espanyol i, en concret, els van demanar d'explicar l'experiència dels iaioflautas, que els va entusiasmar, doncs per molta gent gran podia ser una inspiració.

També van participar al debat, via skype, activistes italians i grecs. A la mateixa taula hi era Bernd Riexingeru, copresident de Die Linke, sorgit del darrer Congrés, Sara W., vicepresidenta i un membre d'Occupy Frankfurt. Un dels eixos del discurs era ressaltar que la precarietat i la pobresa havien arribat a amplis sectors de la societat alemanya. L'altre, que s'havia d'avançar en la complementarietat i treball conjunt de partit, sindicats i moviments, treballant en l'aliança dels diferents sectors de treballadors i treballadores i les diferents expressions de protesta social per una alternativa de la majoria. Per últim, va destacar la importància de la lluita de solidaritat amb els pobles dels països més atacats per l'oligarquia financera, com Grècia, Itàlia, Portugal, Irlanda i Espanya.

En una reunió de treball entre ambdues fundacions el dia anterior, els dos companys de la Fundació Pere Ardiaca van explicar l'experiència de mobilització social a l'estat espanyol, les noves formes d'organització que havien sorgit, el surgiment d'una nova cultura política i el projecte d'un nou espai sociopolític. Per la seva part, les companyes de la Fundació Rosa Luxemburg van explicar l'experiència de nous moviments com Block Occupy Frankfurt per bloquejar una reunió del Banc Central Europeu al maig, on l'aliança Interventionist Die Linke havia jugat un paper clau. Experiències molt encoratjadores de mobilització des de la base, de treballadors de sectors precaritzats, i el paper, en aquest sentit, del sindicat VERDI (un dels protagonistes de la qual és l'actual copresident del partit). També van analitzar les dificultats en el suport electoral projectat i l'emergència d'una formació amb gran implantació entre els joves i amb estètica contestatària: el Partit Pirata, que analitzaven com un fenòmen heterogeni però que respon a una nova cultura que Die Linke no ha sabut, fins el moment, articular i veuen com un gran repte. També van fer una pinzellada de les discussions del seu darrer congrés, on un dels debats estrella era com tenia que ser la política d'aliances amb el SPD. Una política d'aliances flexible i una centralitat de la importància de connectar amb les noves experiències de lluita, sembla que han estat el resultat més destacat d'aquest debat congressual, que ha portat a la renovació de la copresidència i els equips de direcció, amb la incorporació de persones joves molt vinculades al seguiment i desenvolupament de noves pràctiques.

                                                                                                                                                                                        Barcelona 26 de juny del 2012

Fundació Pere Ardiaca
http://www.fpereardiaca.org/