Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


  Nuet anuncia una "gran cimera" amb ICV per al mes de setembre per definir el futur de la coalició.

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, s'ha reunit avui amb representants nacionals de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per apropar-los la proposta de crear una 'Syriza catalana' que englobi partits, associacions d'esquerres amb la intenció de construir noves majories progressistes. 

Nuet eu nacional de la CUP, Marc Salles, ha destacat la voluntat del partit de treballar conjuntament amb altres socis d'esha qualificat "d'essencial" incorporar l'independentisme d'esquerres a aquest moviment que, com a primera aturada, tindria l'oposició frontal a les retallades socials.

El portavquerres en aquest camí, però no s'ha pronunciat sobre la participació de la CUP en la 'Syriza catalana'.

La de la CUP ha estat la tercera reunió del coordinador general amb representants polítics d'altres partits, després de les que ja ha mantingut amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, o amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. En totes tres reunions, el líder d'EUiA ha apropat als seus interlocutors el concepte de 'Syriza catalana', amb què Nuet defineix un ampli moviment d'esquerres que pugui fer front a la dreta actual. Com ell ja s'imaginava, en les dues primeres reunions no va obtenir el 'sí', però el cas de la CUP és diferent.

Nuet posa molt èmfasi en la necessitat de canviar la manera de fer política i aquí és on la CUP juga un paper destacat. A més, el coordinador general d'EUiA no ha amagat mai que està molt interessat en què l'independentisme d'esquerres tingui un paper destacat en el nou moviment d'esquerres nacional.

A més de reunir-se aquest dimarts amb la CUP, Nuet també ho ha fet amb representants de l'Assemblea Nacional Catalana. El líder d'EUiA ha valorat positivament la reunió, en la qual ha quedat patent que tant uns com els altres coincideixen en el camí cap al dret a decidir de Catalunya. "Independentment que a EUiA hi ha independentistes i també federalistes, no es discuteix el dret a decidir", ha afirmat.

Cimera amb ICV

Les reunions del líder d'EUiA seguiran aquest mes de juliol (es trobarà amb representants de partits ecologistes i animalistes) i es reprendran "probablement" al setembre amb una "gran cimera" amb els seus socis de coalició.

Nuet ha avançat que un dels temes que EUiA vol posar sobre la taula és el lideratge que tant EUiA com ICV hauran de tenir en la 'Syriza catalana', però també s'espera que plantegi canvis en l'actual coalició. El coordinador general d'EUiA no ha amagat des que va ser nomenat que confia en què es redefineixi el pes que cada partit té en la coalició.

Per últim, Nuet també ha avançat que en els propers dies publicarà conjuntament amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, un article en què tots dos defensaran el pacte social per acabar amb les retallades de drets socials que està vivint el país.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/07/euia_intenta_incorporar_la_cup_a_la_syriza_catalana_86775.php

http://www.directe.cat/noticia/217000/euia-considera-essencial-incorporar-l-independentisme-d-esquerres-a-la-syriza-catalana-i-s