Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


L’eurodiputat s’ha desplaçat a Asunción juntament amb l'eurodiputada del Partit Comunista Portuguès, Inês Zuber, per denunciar "el cop d’estat perpetrat per Federico Franco i l’oligarquia paraguaiana contra el programa social i els avenços democràtics des del 2008"



"No venim en una missió d’observació, sinó de suport al destituït president i per a repudiar al Govern colpista". Aquestes van ser les declaracions de l’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, acompanyat de la també eurodiputada portuguesa Inês Zuber, només arribar a Asunción, la capital paraguaiana.

"És impossible mantenir relacions normals amb països on es registra un cop d’estat com el succeït al Paraguai. Per això, ens posem a disposició de les organitzacions socials per acompanyar les tasques que emprenguin a fi d’aconseguir el més ràpidament possible la restitució en el càrrec del president legítim de la nació", va prosseguir.

El responsable de Política Internacional d’IU es va entrevistar amb el president Fernando Lugo i li va lliurar sendes cartes del coordinador federal d’Izquierda Unida, Cayo Lara, i del secretari general del Partit Comunista d’Espanya, José Luis Centella, com a mostra de la profunda solidaritat d’ambdues organitzacions amb el president electe.

El també vicepresident de l’Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana va deplorar "el cop contra Lugo, que constitueix  judici polític sense garanties, en el que s’ha desposseït a un president elegit per voluntat popular del seu dret a la legítima defensa", a la vegada que va lamentar aquesta "nova maniobra antidemocràtica amb el clar objectiu de desestabilitzar la regió i acabar amb els governs progressistes en Amèrica Llatina, seguint l’estela del cop d’estat a Hondures el 2009, de l’intent colpista a Equador i dels moviments desestabilitzadors a Bolívia, segons el programa de les oligarquies llatinoamericanes de derrocar als Governs de l’ALBA".

Meyer va reiterar el compromís del seu grup parlamentari, l’Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica "per a posar en marxa tots els mecanismes necessaris perquè el Parlament Europeu, en la mateixa línia de les organitzacions regionals com UNASUR, MERCOSUR i l’OEA, condemni el cop d’estat".

Per la seva part, l’eurodiputada portuguesa Zuber va expressar el seu temor que "aquest cop sense resposta pugui ser un experiment de la ultradreta dels Estats Units i la dreta d’Amèrica Llatina i el Carib per avortar els intents de desenvolupar programes que acabin amb l’ exclusió social, la pobresa, la desigualtat social que assota una part molt important d’Amèrica Llatina i garantir l’acumulació de capital de l’oligarquia financera i terratinent".

El president Lugo va agrair en nom del poble paraguaià la visita dels europarlamentaris i la solidaritat demostrada pel seu grup i es va comprometre "a seguir treballant per a la restitució de la legalitat democràtica i impedir qualsevol retrocés en les conquestes democràtiques i socials al Paraguai".

Així mateix, els europarlamentaris es van entrevistar amb el secretari general del Front GUASÚ i diputat del Parlament del MERCOSUR, Ricardo Canesse, i amb el senador Carlos Filizzola, els quals van senyalar que "es pretén acabar amb un procés democràtic compromès amb els ciutadans més desprotegits front a l’oligarquia i els grans terratinents. En tres anys van intentar 23 judicis polítics (tots fallits) en una operació conspirativa per evitar a tota costa que el president Lugo culminés el seu mandat presidencial l’abril de 2013, data de la celebració de les pròximes eleccions presidencials i legislatives".

Posteriorment, la delegació es va traslladar a la seu de la Central Nacional de Treballadors (CNT) on van mantenir una trobada amb diferents organitzacions de treballadors, camperols i partits polítics. També es van dirigir a la televisió pública del Paraguai: "Els periodistes i directors d’aquesta cadena estan mantenint un comportament ferm i digne front als colpistes, els quals els han exigit la interrupció de la seva programació, fins i tot tallant-los el subministrament elèctric. Per aquest motiu estan amenaçats de possibles acomiadaments pel govern il·legítim", va denunciar Meyer, qui va concloure elogiant el "caràcter pacífic de la resistència popular en resposta a la crida de Lugo".

De la web d'EUiA.