El coordinador general d'EUiA és a Caracas participant en la trobada anual d'organitzacions progressistes d'Amèrica Llatina, Europa, Àsia i Àfrica.
El coordinador general d’EUiA i diputat al Congrés espanyol, Joan Josep Nuet, es troba a Caracas participant en el 12è Fòrum de Sao Paulo. Aquest acull 600 delegts i delegades d’organitzacions progressistes d’Europa, Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica. En aquest marc, el dirigent d’EUiA ha mantingut una trobada, junt amb altres representants de partits que com la nostra formació i IU integren el Partit de l’Esquerra Europea (PEE), amb representants de partits de les esquerres d’Amèrica Llatina.
En la seva intervenció, Nuet ha valorat la importància d’aquesta reunió bilateral i ha analitzat les diferències “en els processos d’integració regionals” entre els països europeus i els països llatinoamericans. Així, ha senyalat que Europa “no assegurarà” el que en el Fòrum es demanda d’ella, perquè en la seva opinió “s’ha perdut l’Europa solidària i per la pau” d’altres temps i a més “ha fracassat” el seu estat del benestar. Nuet ha argumentat que avui s’està acabant amb les polítiques de drets al nostre continent i que Europa en aquests moments de crisi és incapaç de ser competitiva. “L’Europa democràtica i plural és en perill” ha continuat el coordinador general d’EUiA, perquè “ja no compta amb els seus ciutadans i ciutadanes, les decisions es prenen per mitjans indirectes i el Banc Central Europeu és qui mana”. Per a Nuet, “no es troba la solució” a la crisi de l’euro perquè “la socialdemocràcia i la dreta europea volen reconstruir conjuntament el model anterior”.
Davant d’aquest panorama, el coordinador general d’EUiA ha plantejat que el que cal és “una altra Europa, social, veritablement de la ciutadania i amb un estat del benestar fort” front un capitalisme que “ja no vol negociar” perquè “ara és depredador”. Nuet ha valorat positivament la tasca del PEE però ha titllat d’insuficients els instruments de l’esquerra front “una dreta organitzada intergovernalment”. I ha afegit: “Estem creixent però encara és insuficient”. I ha posat com exemple a seguir el cas de la coalició Syriza a Grècia, la coalició d’esquerres radical que ha estat capaç de teixir “una gran aliança que no és anticapitalista sinó antiliberal, d’aquí el seu creixement.”